Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENO PRIJAVLJEN

Muškarac koji je u Novom Zagrebu ostavio tijelo djevojke zamotano u tepih sumnjiči se da joj je dao drogu i pustio je da umre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek se utvrđuju okolnosti smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno umotano u tepih u zagrebačkom naselju Sopot. Policija je objavila da su završili krim istraživanje nad muškarcem (30).

Nakon što su cijelu nedjelju češljali njegov podstanarski stan, policija je u ponedjeljak poslijepodne objavila više detalja o muškarcu koji je u subotu ujutro u zagrebačkom Sopotu ostavio tijelo djevojke (16). 

Pročitajte i ovo Snimka nadzorne kamere - 1 Policija ima puno posla Veliki broj provala u Zagrebu: ''Prije nisi mogao nekom odnijeti kvačicu sa štrika'' Prometna nesreća na križanju Šubićeve i Zvonimirove Očevid u tijeku Sudar moćne električne jurilice u centru Zagreba: Jedna osoba prevezena na Traumatologiju

"Završeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (30), državljaninom BiH,  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga i kazneno djelo nepružanje pomoći", rekli su u policiji i dodali da je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. 

"Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela", dodali su u policiji.

Danas bi trebali biti gotovi nalazi obdukcije. Još nije jasno pod kojim je okolnostima muškarac djevojku odvezao ili odnio do stuba skloništa, kao ni je li imao pomagača.

Djevojka je bila maloljetna i pobjegla je iz roditeljskog doma. Prije tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gdje je procijenjeno da joj je potreban smještaj u domu za maloljetnike gdje je provela pola godine.

"Međutim nakon nekih godinu dana Centar za socijalnu skrb, obiteljski sud i suci imaju mogućnost da preispituju odluku o smještaju i donesu odluku o prekidu smještaja", rekao je Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave.

Na pitanje ne bi li onda bilo normalno da je opet došla na evaluaciju kod njih, rekao je: "Pa centar je ili netko tko je odlučio da se prekine smještaj je procjenio da će se kroz druge mjere riješiti taj problem".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene