Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradili nasipe

Usred toplinskog vala bore se i s poplavom: Iz Mađarske preko kanala došlo neuobičajeno puno vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani naselja uz granicu s Mađarskom na području Prekodravlja tijekom četvrtka gradili su zečje nasipe u nadi da će im spasiti kuće od poplave ako voda preko već punih kanala počne nadirati.

Dok se cijela zemlja bori s toplinskim valom, mještani naselja Ždala i Gotalovo u Prekodravlju bore se i s poplavom.

Pročitajte i ovo Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci" Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

Dijelovi uz državnu granicu poplavljeni su zbog velike količine oborinskih voda iz Mađarske, piše ePodravina. Mještani su bili prisiljeni graditi zečje nasipe kako bi obranili kuće u slučaju da voda još naraste. Kanal Ždalica u rubnom dijelu Ždale pun je vode i prijeti objektima i kućama na rubu naselja. Iz Hrvatskih voda kažu kako se još nije događalo da kroz kanale toliko vode stigne iz Mađarske.

Mještane je u četvrtak obišao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene