Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Apsurdne i neistinite tvrdnje"

Ured predsjednice o optužbama Mate Radeljića: Nije bilo pritisaka niti je za smjenu potrebno uključivati treću stranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ured predsjednice poručuju kako nije bilo ikakvih pritisaka oko ostavke savjetnika Mate Radeljića

Iz Ureda Predsjednice oglasili su se nakon optužbi bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića, koji tvrdi da je smijenjen nakon pritiska i prijetnji SOA-e. 

Pročitajte i ovo Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e Andrej Plenković i Zoran Milanović - 1 Nastavak trzavica Što je i kako SOA radila u slučaju Ivana Turudića? Milanović ne odustaje, Plenković ne posustaje

Reakciju Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti: 

Ured predsjednice najoštrije odbacuje zlonamjerne tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak bilo izravno ili neizravno da podnese ostavku. U praksi je dovoljan samo jedan potpis za smjenu ili postavljanje dužnosnika u Uredu, pa su tim više apsurdne i neistinite tvrdnje da je pri tom bilo potrebno na neprimjeren način uključivati bilo koju treću stranu.

Predsjednica Republike svoje suradnike bira u skladu s postavljenim ciljevima politike koju zastupa i u vjeri da će svoju zadaću obavljati profesionalno i časno, za vrijeme i nakon prestanka vršenja dužnosti na koju su imenovani.

Predsjednica, isto tako, očekuje od svih nadležnih službi da u potpunosti rade sukladno propisima, zakonima i smjernicama o njihovom radu, te u skladu s profesionalnim standardima

Podsjetimo, razriješeni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za unutarnju politiku Mate Radeljić u petak u svojem očitovanju o razrješenju tvrdi da je bio pod prijetnjom iz SOA-e, a također navodi i kako mu je predsjednica rekla da se ne uklapa u njezine planove, jer je smetnja u odnosima s premijerom.

Radeljić tvrdi da ga je o razrješenje u jednom zagrebačkom kafiću obavijestio šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić.

U svom je priopćenju Radeljić poručio kako mu je Franić rekao da "služba u svakom pogledu štiti Predsjednicu od njegovog mogućeg negativnog djelovanja nakon što ode iz Ureda te da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u njega"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene