Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak drame

Ured gradonačelnika odgovorio na napise u medijima: "Upravno vijeće je moralo smijeniti Boru Nogala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured gradonačelnika Grada Zagreba poslao je priopćenje u kojem tvrdi da je, "suprotno navodima koji su se ovih dana pojavili u medijima", Upravno vijeće bilo dužno smijeniti Boru Nogalu, donedavnog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Uredi ističe da je, sukladno članku 88. st. 2. Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, Upravno vijeće dužno razriješiti ravnatelja ako "u obavljanju djelatnosti zdravstvene ustanove nastane gubitak koji pokriva osnivač", "prouzroči zdravstvenoj ustanovi veću štetu…" ili "neopravdano izvršava odluke upravnog vijeća ili postupa u suprotnosti s njim".

Pročitajte i ovo Boro Nogalo NA POTEZU JE BOLNICA Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija'' Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Razlog - prekovremeni sati Nova drama u Dječjoj bolnici Srebrnjak: ''Dobili smo nalog za očitovanje o ovim optužbama ili nam prijeti otkaz''

U priopćenju također stoji da je Gradski kontrolni ured nadležnim institucijama 4. studenom dostavio izviješće iz kojeg proizlazi da je od 2014. do 2018. "bolnica obavljala djelatnost bez dopuštenja nadležnog Ministarstva" te da je "ravnatelj u više navrata zapošljavao djelatnike izvan onih specijalnosti koje je odobrilo Upravno vijeće i izvan specijalnosti za koje je DB Srebrnjak imala dopuštenja Ministarstva".

Osim toga, u izvješću, tvrdi Ured gradonačelnika, stoji i da je "zbog neurednog obavljanja djelatnosti (bez odluke Ministarstva) pokrenut niz sporova protiv HZZO-a i time je blokirana mogućnost zakonitog ugovornog odnosa sa HZZO-om".

U priopćenju zaključno stoji: "Upravno vijeće u navedenim slučajevima nema ostavljeno na svoju volju i prosudbu razriješiti ravnatelja ili ne, već je u tim zakonskim slučajevima dužno bez odgode i bez iznimke razriješiti ravnatelja."

Nalaz Kontrolnog Ureda Od 04. 11. 2019. by Anonymous ZoflGCtV on Scribd

Odluka i Izjava Prim Bukovac by Anonymous ZoflGCtV on Scribd

Odluka Doc.nogalo (3) by Anonymous ZoflGCtV on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene