Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam raste, advent pun, ali...

Rekordnim proračunom Zagreb gradi najskuplju žičaru, no odlagališta otpada smrde, ceste izgledaju kao šahovnice, pucaju cijevi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je dobio najveći proračun u povijesti. Kreditom od 650 milijuna kuna gradi se nova sljemenska žičara. Turizam raste, a Advent je pun. Unatoč rekordnom proračunu i dobrim turističkim brojkama, novca ima samo za određene projekte.

Zagreb je grad s najboljim adventom u Europi i jednim od najgorih sustava odvoza otpada. Jasno je to i stanovnicima Novog Zagreba – kada ne smrdi odlagalište otpada, pucaju im cijevi.

Loše su i zagrebačke ceste, pa je tako prije nekoliko dana u Zagrebu automobil završio u rupi dubokoj gotovo 2 metra. Scena kao iz filmova katastrofe nije posve iznenadila građane. Od stalnog krpanja cesta izgleda kao šahovnica. ''Svaka dva tjedna nema vode, znači na cesti je pukla neka cijev. Tako da se krpa već godinama. Bandić ima za nešto drugo, ali nema za ceste'', kaže jedna Zagrepčanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uzrok puknuta cijev? Otkriveno zbog čega je propala cesta u zagrebačkom predgrađu? Auto završio u rupi, vozač u bolnici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mještani ljutiti Vozač koji je stradao u nesreći na Čučerskoj cesti: "U prvi mah nisam uopće znao što se događa..."

Metro, Zagreb na Savi, sveučilišni kampus, novi nogometni stadion, tramvajska linija do aerodroma – samo su dio neostvarenih obećanja. Dugo se čeka i na gradnju dječje bolnice u Blatu. Ugovor između Vlade i Grada Zagreba potpisan je u travnju ove godine, ali gradnja bi, u najboljem slučaju, trebala početi za nekoliko godina.

Zato je počela gradnja najskuplje sljemenske žičare u povijesti, ali ne novcem iz europskih fondova kako je u početku bilo rečeno, već kreditom koji će otplaćivati i buduće generacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene