Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opraštanje na društvenim mrežama

Umrla je hrabra lavica Vanja Dukić: Do kraja je živjela borbeno, disciplinirano i s osmijehom na licu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminula je 37-godišnja Vanja Dukić, hrvatska bodibilderica koja je postala poznata po svojoj borbenosti i discipliniranosti unatoč dijagnozi karcinoma dojke.

Prije godinu dana hrabro je sudjelovala na porečkom Sajmu sporta i sve prisutne iznenadila kada je skinula periku i pokazala da nema kosu. Otkrila je tako da se već godinama bori s karcinomom dojke.

Fotografija skidanja perike na sportskom sajmu obišla je cijelu Hrvatsku. Bila je uzor mnogima, a ostala je borbena i disciplinirana do samoga kraja. 

Vanja Dukić suočila se sa strašnom dijagnozom raka dojke u 24. godini, piše Glas Istre.

Nakon što je operirana, uspješno je pobijedila bolest, no ona se vratila, ovoga puta još agresivnija. Cijelo vrijeme Vanja je bila neustrašiva, borbena, disciplinirana i odlučna da pobijedi bolest.

Unatoč svemu nije prestajala s treninzima, a nije odustala čak niti tijekom jakih mučnina, koje su bile posljedica snažnih kemoterapija. Povraćala je i trenirala, kako je sama prepričavala. Motiv joj je bio nastup na Državnom prvenstvu u bodybuildingu.

I tada je isticala da samo želi biti primjer ljudima, da vide kako ne treba žaliti za nekim stvarima koje nemaju, već prihvatiti ono što imaju i s tim učiniti najbolje što mogu.

"Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bez veze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti", govorila je tada.

Od hrabre nasmiješene lavice opraštaju se njezini prijatelji, treneri iz pulskog Bodybuilding kluba Mornar, ali i cijela Hrvatska. Posljednji ispraćaj bit će u Zadru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene