Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imali ''skimmere''

Uhićeni Bugari koji su pokušali pljačkati bankomate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija uhitila je bugarske državljane koji su htjeli pljačkati bankomate. Kod njih su pronašli takozvane skimmere pomoću kojih bi kopirali kartice i uzimali novac s bankomata. No prevaranti ne vrebaju samo bankomate. Ponovno se bilježe slučajevi prijevare starijih osoba.

Splitska policija uhitila je dvojicu Bugara s uređajima za snimanje podataka s kartica, tzv. skimmerima.

Pročitajte i ovo Policija Radoslav Nikolić Sretan završetak potrage: Pronađen nestali muškarac u Splitu Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

''Radi se o zloporabi naprave, osobe su uhićene privedeni su na kriminalističko istraživanje i tijekom toga im je oduzeto još nekoliko naprava'', rekla je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Pronađene su lažne maske za bankomate, kamera za snimanje tipkovnice. ''Vjerojatno ljudi koji ne žele raditi, koji su našli laki put za zaraditi novac i tako iskorištavaju nas koji radimo'', kaže Stipe iz Splita.

Stručnjaci upozoravaju da treba provjeriti mjesta na koje stavljamo karticu, je li možda nešto sumnjivo izgleda, može li se nešto pomaknuti, postoji li neki uređaj ili neka mala kamera koja možda ne bi trebala biti gore.

Policija bilježi slučajeve prijevara starijih osoba. U Splitu tragaju za prevaranticama koje su pokrale 87-godišnju ženu.

''Osobe su se predstavile kao maserke. Nudile su usluge masaže. Oštećena ih je pustila u svoj stan. Iskoristile su nepažnju i otuđile novac'', ispričala je Čepić.

Evo nekih od savjeta policije: provjerite tko vam se nalazi ispred vrata kroz "špijunku" ili koristite sigurnosni lanac na vratima, a od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki zatražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene