Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon istupa zviždačice

Oglasio se i USKOK: Uhićen gradonačelnik Kutine Babić i još troje ljudi

Uhićen je gradonačelnik Zlatko Babić i još tri osobe zbog sumnje u koruptivna djela. I PNUSKOK je potvrdio kako u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi kriminalističko istraživanje nad četvero osumnjičenih te da je u tijeku provođenje dokaznih radnji.

Iz Kutine se uživo u Vijesti Nove TV javio reporter Dino Goleš.
Goleš kaže kako se čini da je istraga rezultat javnih prozivki zviždačice Adrijanae Cvrtile koja je sve prijavila DORH-u.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

Reporter javlja je mirno ispred Gradskog poglavarstva u Kutini.

"Ništa ne ukazuje na to da su ovdje pretresi ili velika uhićenja. Sve se to izdešavalo rano ujutro. Jedino što je znakovito je da je maloprije netko preparkirao automobil gradonačelnika, jer se, on, prema svemu sudeći, s obzirom na to da je uhićen, neće moći vratiti i to učiniti sam", javio je Goleš.

"Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji", izvijestila je policija.

Dodaju da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

U Uskoku ističu da su uhićenja i 'provođenje hitnih dokaznih radnji' poput pretraga domova i službenih prostorija rezultat 'kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om'.

"Navedene radnje se provode u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave", izvijestio je Uskok.

Uz Babića su, kako se doznaje iz izvora bliskih istrazi, uhićeni i donedavni predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. "povlači kroz blato" te istaknuo da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile, koja je za Provjereno kazala kako je smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine nakon što je u javnosti razotkrila kako kutinska vlast preko veze zapošljava ljude.

Babić je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Cvrtila je objavila snimku na kojoj se čuje kako gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od nje traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu. USKOK je češljao vlast, a kutinski je gradonačelnik napustio HDZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene