Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik udruge poljoprivrednika

"Roll up model je nezakonit, favoriziraju se tvrtke koje i dalje posluju s Agrokorom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poljoprivrednika predvođena SDP-ovim Tihomirom Jajićem najavljuje tužbe protiv izvanredne uprave Agrokora.

Potvrdili su nam da njihovi pravnici pripremaju prijave nadležnim institucijama jer smatraju da je roll up model za dobavljače diskriminirajući.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Sabina Tandara razgovarala je s Maricom Vidaković (Foto: DNEVNIK.hr) - 1 Prokuristica Kraša otvoreno EKSKLUZIVNO Marica Vidaković za Dnevnik Nove TV o istrazi nad dobavljačima: "Apsolutno odbijam kvalifikacije o prikrivenom financiranju Agrokora"

Iz Agrokora odgovaraju da je odluka Trgovačkog suda na istu tužbu Sberbanka potvrdila zakonitost roll up modela. Iz koordinacije dobavljača također podržavaju roll up model.

"HUP smatra da je predloženi roll up problematičan zato što krši zakon lex Agrokor i zakon europske unije tako što dovodi odeđene dobavljače u favoriziranje", kaže Jasna Daničić, Hrvatska udruga poljoprivrednika.

Marica Vidaković u ime Koordinacije dobavljača poručuje kako je roll up model u skladu sa zakonom.

"Pa drago mi je što je gospodin Jajić već sad stručnjak za pravnu regulativu, ne znam koga on zastupna ali ono što mogu reći roll up je u skladu s Lex Agrokorom", poručila je Marica Vidaković, koordinacija dobavljača.

Jajić: "Roll up model je nezakonit"

Tihomir Jajić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je s njim razgovarao reporter Dalibor Špadina.  Kazao je kako roll up model nije pravedan te je nezakonit.

"Samom isplatom dijela od 500 milijuna eura, Ramljak je prekršio tzv. lex Agrokor. Favoriziraju se one tvrtke s kojima Agrokor nastavlja poslovanje. Npr. tvrtka Perfa Bio s kojom Agrokor više ne posluje, ne može dobiti 30 posto povrata svoga duga te ne sudjeluje u roll up modelu. Favoriziraju se tvrtke koje i dalje posluju s Agrokorom", kaže Jajić.

Osvrnuo se i na kritike dobavljača kako se nije žalio dok nisu isplaćeni svi dugovi malim dobavljačima, dok se sada kao član SDP-a pokušava politički probiti.

"Kada želite zataškati neki problem ocijenite ga politički motiviranim. Mi smo se izborili za male poljoprivrednike. Naša udruga nastavlja borbu za srednje poduzetnike bez obzira na prozivke da politički djelujemo", kaže Jajić.

Jajić se nada kako će  Vjerovničko vijeće donijeti odluku da se svim srednjim i velikim dobavljačima isplati određeni dio dugovanja bez da im se uvjetuje daljnje poslovanje ili da ih se ucjenjuje nižim cijenama i duljim rokovima isplate.
 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene