Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Država mora uskočiti"

Udruga Franak testira stranke, poslali im pitanja kako riješiti probleme dužnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak stavila je na test političke stranke. Uputila im je anketna pitanja o rješavanju nekoliko otvorenih pitanja koja se tiču dužnika

Iz Udruge traže da se propiše metodologija za ugovaranje početnih fiksnih kamatnih marži. Žele i da se ništetnima proglase ugovori sa stranim kreditnim zadrugama bez licenci, te da se dužnicima vrate preplaćene zatezne kamate na temelju presude u slučaju Franak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALI IH MOST I MOŽEMO Udruga franak na prosvjedu zatražila da Vrhovni sud žurno riješi pitanja kredita u "švicarcima". Oglasilo se i Ministarstvo financija Kredit: Ilustracija - 4 Očekuje se odluka suda EU Vrhovni sud donio dvije važne odluke za predmete koje građani vode protiv banaka: ''To će biti spasonosno rješenje''

MOST i SDP podržali su ih, kažu, u njihovim zahtjevima, dok HDZ nije.

"Država mora tu uskočiti, postoji kolektivna presuda, kojom je decidirano rečeno da su banke ugovarale nezakonit način promjene kamatne stope, dakle država ima otvoren put da to riješi. inače će bankama ostati milijarde kuna koje pripadaju hrvatskim dužnicima, hrvatskim potrošačima", kazao je Goran Aleksić iz udruge Franak.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako su razgovarali s predstavnicima udruge Franak.

„Znamo točno o kojim temama se radi, o fiksnoj i varijabilnoj kamatnoj stopi, o nalaženju rješenja za kreditne zadruge, što se toga tiče, mi smo u kontinuiranom dijalogu, i uputit ćemo im vrlo sadržajan i kvalitetan odgovor", kazao je Plenković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene