Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preplaćene kamate

Udruga Franak poziva dužnike da se pripreme za tužbe jer se bliži rok zastare: "Ne bojte se riskirati tisuću, dvije kuna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još su samo 123 dana ostala da se na vrijeme dostavi više od 100.000 tužbi protiv banaka u slučaju švicarskih franaka.

Dužnike je na pripreme sudskih tužbi pozvao saborski zastupnik Goran Aleksić uz predstavnike Udruge Franak. Aleksić je na temelju matematičkog izračuna pokazao kako konverzijom kredita nije postignuta restitucija koja je obvezujuća na temelju prava Europske unije. Poručio je i da je dosad podneseno više od 5000 tužbi i doneseno tisuću presuda, uglavnom u korist dužnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALI IH MOST I MOŽEMO Udruga franak na prosvjedu zatražila da Vrhovni sud žurno riješi pitanja kredita u "švicarcima". Oglasilo se i Ministarstvo financija Kredit: Ilustracija - 4 Očekuje se odluka suda EU Vrhovni sud donio dvije važne odluke za predmete koje građani vode protiv banaka: ''To će biti spasonosno rješenje''

"Nemojte se bojati riskirati nekih možda tisuću, dvije tisuće kuna. Ukoliko Vrhovni sud nekom nesrećom presudi da nismo u pravu, ja ne vjerujem da je to moguće, ali uvijek je moguće, onda ćete izgubiti taj novac koji ste riskirali za pripremu tužbe.

Ali jednostavno ako ne riskirate taj novac koji je potreban da biste pripremili tužbe vi ćete izgubiti preplaćene kamate, a tog novca ima poprilično, nije to baš tako malo", uvjeren je Aleksić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene