Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje NATO saveza

Otvara se Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga: Kod nas će učiti posade iz Bugarske, Mađarske i Slovenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zemuniku se u srijedu otvara Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga.

Sve je spremno da se u srijedu u Zemuniku otvori Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna o aktualnim temama Plenković brani izgradnju kapele u Betlehemu: "Neki hodočasnik koji nije iz Hrvatske bi je mogao vidjeti pa doći recimo u Zadarsku županiju" Slika nije dostupna Dovršena istraga Epilog skandala u HRZ-u: Podignute optužnice protiv ekipe iz afere šverca oružjem, evo za što ih terete

Hrvatska je kao zemlja domaćin na sebe preuzela obvezu otvaranja ovakvog središta potpisivanjem memoranduma u listopadu 2018. Godinu i dva mjeseca poslije ovo će se središte i otvoriti. Koliko je ono važno objasnio je Tomislav Pušnik, direktor MSAP-a. 

"Značaj je velik. Neki od razloga su jačanje obrambenih sposobnosti RH, poziciniranje RH u NATO savezu i regiji, ali i jačanje NATO saveza u globalu. NATO je jak koliko su jake njegove članice", rekao je Pušnik. 

U središtu će se obučavati zrakoplovne posade Bugarske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske 

"Obuka će biti realistična. Onako kako bi se u budućnosti trebali boriti, takva treba biti i obulka. Sastoji se od teorijske obuke koja će biti preduvjet da se starta sa letačkom obukom koja će se provoditi 18 tjedana", zaključio je Pušnik. 

Na svečanosti će sudjelovati, uz ostale, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, bugarski potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krasimir Karakačanov, slovenski potpredsjednik Vlade i ministar obrane Karl Erjavec, mađarski ministar obrane Tibor Benko, pomoćnik Glavnog tajnika NATO Saveza Camille Grand, zapovjednik NATO Zapovjedništva specijalnih operacija general Eric P. Wendt i brojni drugi uzvanici.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene