Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važne u ekološkom sustavu

U Zagrebu pronađena ubijena zaštićena vrsta zmije, iz Dumovca zgroženi: ''Tužno i ružno. Molimo vas da razbijate predrasude vezane uz neke životinjske vrste''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azil Dumovec izašao je u četvrtak na poziv policije u Špansko u kojem je pronađena ozlijeđena zmija. Riječ je o bjelici, strogo zaštićenoj vrsti zmije. Životinja je uginula dok su je dovezli do oporavilišta za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a iz azila su oštro osudili ubijanje nesretne životinje kojoj je netko stao na glavu.

 U azil Dumovec u četvrtak je od policije stigao poziv da se ispred jedne zgrade u zagrebačkom naselju Špansko nalazi ozlijeđena zmija. Dolaskom na mjesto djelatnici azila pronašli su zmiju bjelicu, strogo zaštićenu vrstu.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske Slika nije dostupna JEDNA PUŠTENA U PRIRODU Zmije uznemirile Zagrepčane, intervenirali djelatnici azila Dumovec: "Pregledali smo prostor, nekamo je već otišla ili se dobro sakrila"

Djelatnici azila odvezli su zmiju u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, no jedino što su mogli učiniti je konstatirati smrt.

''Netko je zmiji stao na glavu pri čemu joj je smrskan i dio prednjih kralješaka. Ovo objavljujemo jer takvo ubijanje životinja najoštrije osuđujemo. Naime, zmije imaju važno mjesto u ekološkom sustavu, a ako se neku treba premjestiti u prirodu, nazovite nas. Molimo vas da u svojoj sredini razbijate predrasude vezane uz neke životinjske vrste. U prirodi ima mjesta i za šišmiša i za zmiju i za čovjeka'', napisali su iz Dumovca na svom Facebook profilu.

Kažu da jutrošnju intervenciju jedino mogu opisati riječima – tužno i ružno.

Ružno i tužno! 😭🐍 To su nam jedine riječi koje možemo izgovoriti nakon jutrošnje intervencije u Španskom. Tamo smo došli...

Posted by Azil Dumovec on Thursday, September 17, 2020

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene