Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa se ne prepušta slučaju

Zagreb pod opsadom policije: O sigurnosti visokih dužnosnika brine više od 500 policajaca i zaštitara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je u srijedu bio pod opsadom policije. Ništa se ne prepušta slučaju - za sigurnost visokih dužnosnika brine više od 500 policajaca i zaštitara. Zagrepčane nisu zaobišle prometne gužve koje će ih čekati i u četvrtak.

Od ranog jutra Zagreb je u srijedu bio pod opsadom policije. U prometni krkljanac upale su i štićene kolone. Iako su kratko zatvarane, na zagrebačkim glavnim prometnim žilama kucavicama stvarali su se prometni čepovi.

Iako je riječ o političkom skupu, kongresu EPP-a, hrvatska policija je dužna osigurati štićene osobe, među kojima su premijeri i predsjednici država. Na njihovu osiguranju radi više od 500 policajaca.

Stručnjak za sigurnost Mate Laušić, nekadašnji šef osiguranja prvog hrvatskog predsjednika, kaže da je riječ o itekako zahtjevnom poslu. ''Ovdje je specifičnost disperziranost objekata održavanja, objekata smještaja, zatim brojnost trasa kojima se dovoze od objekta smještaja od objekta održavanja skupa'', ističe Laušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glasali u zagrebačkoj Areni Na kongresu EPP-a izabrali novo vodstvo: Donald Tusk predsjednik je europskih pučana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovarali i o migrantskoj krizi Gordan Jandroković o ulasku Hrvatske u Schengen i štrajku prosvjetara: "Ovo pitanje moramo žurno riješiti"

Prostor zagrebačke Arene još od utorka je pod budnim okom zaštitara i policije. ''Sterilizacija tih objekata, držati te objekte steriliziranim jedan duži period, pod tim podrazumijevam protueksplozijski pregled, biokemijska zaštita. To je doista jedan široki spektar različitih mjera'', kaže Mate Laušić.

Svi koji su u srijedu željeli na skup morali su proći detaljan pregled. Osim osiguranja, pune ruke posla s europskim pučanima još od utorka imaju i zagrebački hotelijeri. Da će koji euro više pučani večeras potrošiti, nadaju se i ugostitelji.

Dok će jedni zadovoljno trljati ruke dobrom zaradom, iz policije građane pozivaju da se još u četvrtak u prometu naoružaju strpljenjem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene