Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osniva se Sportski Holding

U zagrebačkom proračunu nedostaje 1,4 milijarde kuna. Bandić: "Ja sam dobri tata grada, nismo pred blokadom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dopisa koji je procurio iz zagrebačke Gradske uprave da Zagrebu u proračunu nedostaje miljardu i 400 milijuna kuna za namirenje troškova i rashoda u 2019. godini, gradonačelnik Milan Bandić kaže da Zagreb nije pred blokadom.

Iz Grada su komentirali i navode da se planira osnovati takozvani Sportski Holding kojem će se u vlasništvo pripisati sportski objekti u Zagrebu kako bi se na njih podigla hipoteka za kredit za njihovu obnovu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein" Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu

„Ja sam tata grada, dobri tata grada, gradonačelnik koji se bavi vizijom, a ne financijama. Nije grad pred kolapsom niti će ikada biti. Zadnji će grad Zagreb biti pred kolapsom, kad bude grad Zagreb pred kolapsom, onda će biti cijela Hrvatska pred kolapsom, a to zna i gospodin Plenković i gospodin gradonačelnik“, kazao je gradonačelnik Bandić.

Pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić kaže kako su se na ovakav potez odlučili da bi napravili „sustav koji će biti održljiviji nego ovi današnji“.

Zagrebački SDP i Most pak ne vjeruju da su gradske financije pod kontrolom. Prozivaju gradonačelnika da kao rimski car Neron uništava grad te da će za sobom povući cijelu Hrvatsku. Dok se SDP oštro protivi osnivanju Sportskog Holdinga, iz Mosta poručuju kako je sada jasno da je Bandić od Vlade tražio pomoć u 5 strateških projekata jer za njih nema novca.

„Želimo istaknuti da se protivimo osnivanju nove megasportske tvrtke kojoj je svrha isključivo da se može imovina grada zagreba opterećivati“, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Mostovac Marko Sladoljev kaže kako su sada jasni Bandićevi amandmani koje je pokušao progurati u Sabor.

„Želi da se financiranje udžbenika i projekt majke odgajateljice prebaci na državnu vlast i državni proračun jer on to sam više ne može isfinancirati“, kaže Sladoljev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene