Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U TIJEKU SLAGANJE PRORAČUNA

Hoće li ministar Marić uspjeti zadržati trošenje pod kontrolom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim dvorima traju razgovori oko izrade proračuna za sljedeću godinu, koji bi Vlada trebala predstaviti na sjednici 8. prosinca.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će država ipak morati više trošiti nego ove godine, ali da će držati rashode pod kontrolom. Predviđa deficit unutar dva posto BDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predstavljen rebalans proračuna Marić otkrio šokantnu brojku: "Borba protiv COVID-a dosad nas je stajala 40 milijardi kuna" Mislav Bago ANALIZA MISLAVA BAGE "Inflacija, zdravstvo s COVID krizom i turizam, izazovi su koji bi mogli ugroziti proračun"

Premijer Andrej Plenković je najavio da sljedeće godine žele izaći iz procedure prekomjernog deficita. Od ministra je već danas na poslovnom skupu izvoznika rektor Damir Boras tražio dodatne desetke milijuna kuna za sveučilište, no ministar Marić kaže da će uspjeti odoljeti takvim pritiscima i držati trošenje pod kontrolom. 

"Vidjeli ste me neki dan da radim sklekove, dakle radim na snazi i izdržljivosti, tako da hoću, naravno da hoću, ja osobno i cijela Vlada. Tako da budite sigurni da ćemo kao što smo i 2016., na vrlo ugodno i pozitivno, neću reći iznenađenje, ali na dojam svih skupa, jer 2016., ovi rezultati koje smo polučili su sjajni, a tako možete očekivati nastavak tih trendova i 2017. Ovo će biti prva godina da smo smanjili javni dug, a taj trend će se nastaviti i u 2017.", kazao je Marić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene