Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija u Dubrovniku?

U svega 15 dana 12 osoba zarazilo se ospicama, što učiniti u slučaju pojave simptoma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 25. svibnja do 10. lipnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji utvrđeno je 12 slučajeva ospica.

O svemu se oglasio i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. 

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Mole građane koji razviju simptome koji mogu upućivati na početne sipmtome ospica, poput povišene temperature, curenja nosa, kašlja, crvenila očiju, a iz bilo kojeg razloga sumnjaju da su se zarazili virusom ospica jer su npr. bili u kontaktu s osobom oboljelom od ospica ili s osobom koja je imala osip uz povišenu  tjelesnu temperaturu, u zadnja tri tjedna od pojave simptoma bili su u zdravstvenoj ustanovi, da učine slijedeće:

"Da ne odlaze u ordinacije liječnika obiteljske medicine, pedijatara, zavode za hitnu medicinu, već da se PRVO telefonom jave svom liječniku obiteljske medicine ili pedijatru i pojasne im simptome.
U slučaju opravdane sumnje, liječnik obiteljske medicine ili pedijatar uputit će pacijenta direktno na Infektološki odjel OB-a Dubrovnik, i to na stražnji ulaz bolnice (cestom iza glavnog ulaza u bolnicu). Treba paziti da pri tome budu u kontaktu sa što manjim brojem ljudi", napisali su u pripćenju.

Ove upute, napominju, trenutno su važeće i podložne su promjenama sukladno razvoju situacije.

Također, ponovno su poslali apel roditeljima da cijepe svu necijepljenu djecu. Uz njih, poziv na cijepljenje uputili su i svim nezaštićenim zdravstvenim radnicima i radnicima dječjih vrtića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene