Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda i referendum

Zagreb: Sprema se prosvjed protiv mirovinske reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu počinje prosvjed protiv mirovinske reforme.

Organiziraju ga četiri Sindikata. Od Vlade traže da odustane od povećanja radnog vijeka sa 65 na 67 godina, veće mirovine, ublažavanje najavljene penalizacije za prijevremene umirovljenike i novo rješenje za drugi mirovinski stup. Dok oproba sindikate podržava, iz HDZ-a poručuju da je reforma cjelovita i održiva, a prosvjed demokratsko pravo građana. Ne uspiju li sutra u svojim zahtjevima, sindikati su spremni i na referendum.

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Zatvoreni balkon 1000 do 5000 eura Novi zakon mogao bi uvesti neočekivanu zabranu: "Ne može svatko raditi što želi, zgrade nisu privatno vlasništvo"

Predsjednik SHS-a Mladen Novosel poručuje:„Ako doista sutra ne progledate što činite, progledat ćete kad prikupimo potpise, ako ni to ne bude dovoljno izvanredni izbori vam slijede. Zlatko Hržić iz Sindikata umirovljenika rekao je kako oni imaju vrlo jednostavan zahtjev, a to su veće mirovine.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je pak kako je prosvjed njihovo demokratsko pravo."Živimo u demokratskom sustavu i nemam što drugo nego reći da podržavam svaki oblik izjašnjavanja građana“, napominje Bačić.

SDP-ov Gordan Maras nada se velikom odazivu. "Sa odazivom ćemo pokušati pokazati ono što je svima jasno da ovakva vrsta reforme u Hrvatskoj ne može i ne smije proći", uvjeren je Maras.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene