Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ciklona bella

U Splitu, Zadru i Rijeci puše olujno jugo: U Zadru oboren električni stup, u Dubrovniku uništena betonirana plaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unazad nekoliko dana u većem dijelu Europe djeluje prostrana ciklona koju su meteorolozi nazvali Bella. Njezin se centar trenutno nalazi iznad Velike Britanije, a sekundarni ciklonalni centar stvorio se u sjevernom dijelu Italije te nad sjevernim Jadranom.

Tamo je tlak zraka pao do vrlo niskih 980 hPa.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Tlak zraka pada i u Dalmaciji te na razini mora u Splitu iznosi 997 hPa. Jugo je u stalnom jačanju, te je iza 12 sati u Splitu doseglo olujni prosjek. Najjači udari juga u Splitu dosežu 90 kilometara na sat.

Fotografije iz Splita, Zadra i Rijeke pokazuju da snažan vjetar diže velike valove, a u Zadru je oborio i električni stup dok je u Dubrovniku uništena betonirana plaža.

Umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Kiša će biti češća i lokalno obilna na Jadranu i predjelima uz njega. Još ujutro u gorju snijeg koji će prelaziti u kišu. Puhat će uglavnom umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu jak i mjestimice olujan južni vjetar i jugo, a poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak. Najviša temperatura između 5 i 10, a na obali i otocima od 10 do 15 stupnjeva Celzijusovih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene