Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki promet

Iz cijelog svijeta: Više od 100.000 putnika ovog će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 100 tisuća putnika iz svih krajeva svijeta ovoga će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, a dobar dio njih će i ostati u gradu podno Marjana.

U subotu se očekuje slijetanje i polijetanje ukupno 112 zrakoplova u splitsku Zračnu luku, koji će dovesti 30.000 putnika, dok će u nedjelju biti 104 zrakoplova sa 27.000 putnika.

"Za ovaj vikend u našoj zračnoj luci očekujemo ukupno 57.000 putnika i možemo reći da je s time počeo vrhunac dolazaka i odlazaka putnika", rekao je Mate Melvan iz Zračne luke Split.

Još više više putnika proći će u tri dana vikenda kroz splitsku trajektnu luku. Jelena Ivulić iz "Jadrolinije" kaže kako procjenjuju da će u petak, subotu i nedjelju u splitskoj trajektnoj luci biti ukupno 75 tisuća putnika i 14 tisuća vozila.

Pročitajte i ovo Počeo Festival Ultra Europe 2019 (Borna Filic/PIXSELL) Atmosfera se zagrijava Počeo Ultra Europe Festival: U Split stigle tisuće partijanera sa svih strana svijeta!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovna tučnjava Potukli se turisti na Bačvicama: Policija privela dvojicu Norvežana, jedan završio u bolnici

"Zbog većeg pritiska vozila u 11,30 sati iz Splita za Supetar poslali smo jednu izvanrednu liniju, a u 14:45 drugu. U ponedjeljak očekujemo još veći promet s obzirom da Ultra Europe festival iz Splita do srijede seli na otoke Brač, Hvar i Vis", dodala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene