Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vikendom duže

Zvonili Škoriću u ponoć, pa Grad odlučio da ugostitelji radnim danom ipak neće raditi do dva ujutro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su na Gradskom vijeću Grada Splita trebali produžiti radno vrijeme ugostitelja u staroj gradskoj jezgri. No nakon prosvjeda pred vratima Petra Škorića odustali su.

Ugostiteljski objekti u staroj gradskoj jezgri po ljetu će ipak raditi samo do ponoći, odlučili su na splitskom Gradskom vijeću. Iznimno, ugostitelji će raditi do dva sata ujutro samo petkom, subotom i uoči blagdana. Amandman Mosta jednoglasno je prihvaćen.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara zapljeskao je vijećnicima te ih pohvalio za odgovorno ponašanje.

Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a, kojem su sinoć građani kucali na vrata nije htio pred mikrofon. No akcija inicijative Dnevna doza splitskog nereda nije mu dobro sjela.

Nije normalno da mi se dolazi na vrata i zvoni 10 puta usred noći. Moja obitelj pati. Na Facebooku je objavljen broj mog fiksnog telefona. Možda ću potražiti i pomoć odvjetnika“, rekao je Škorić.

Podsjetimo, skupina Splićana sinoć je oko ponoći navratila do zgrade u kojoj stanuje Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a i pozvonila mu na portafon.

Na taj potez odlučili su se upravo zbog najavljenog današnjeg izglasavanja dužeg radnog vremena ugostiteljskih objekata u središtu Splita.

„Dobra večer, ovdje stanari iz centra grada. Žao nam je što vam smetamo. Ako biste nam se mogli obratiti s obzirom na to da smo načuli da nam sutra planirate radnim danom do dva sata onemogućiti normalan život“, bila je kratka poruka Splićana iz centra grada.

Njihovoj želji šef lokalnog HDZ-a nije udovoljio, već im je samo kratko poručio da – prošetaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene