Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko iznad dopuštenog

U Slavonskom Brodu izmjerene enormne koncentracije otrovnog plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već nekoliko dana mjerne postaje za mjerenje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu mjere enormne satne koncentracije ozona, koje do sada, kako tvrde ekološke udruge, još nisu mjerene u tom gradu koji i inače ima problem s kvalitetom zraka.

Čak tri puta su mjerene satne koncentracije ozona i iznad praga upozorenja, pa i od 254,6 µg/m3 i petnaestak puta iznad 180 µg/m3, što je prag obavještavanja.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“ Milan u smogu veliko zagađenje zraka VIDEO Uzbuna u susjedstvu: Uvedena djelomična zabrana dizelskih vozila, ali to nije sve

Također, proteklih dva dana najveći je osmosatni prosjek za prizemni ozon u Slavonskom Brodu bio iznad granice. Vrijednosti od 120 µg/m3 i to oko alarmantnih 200 µg/m3, prvi dan od 198, a drugi dan, od 204,8 µg/m3!!

Ozon je otrovan plin blijedo plave boje, neugodna mirisa - miriše kao varikina. Za razliku od ozona u ozonskom omotaču, ozon pri tlu je nepoželjan. Prizemni ozon u manjim količinama iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne putove. Izloženost ozonu rezultira negativnim učincima na ljudsko zdravlje, kao što su: astma, bronhitis, srčani udar i drugi kardiopulmolarni problemi, pojašnjeno je na SB Periskopu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene