Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kronično prazna

Saborski zastupnici, gdje ste?: "Kad sam vidjela sabornicu, uhvatila me tuga, nemir, jad i razočaranje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas je sabornica bila gotovo prazna. Raspravljalo se o rebalansu proračuna, no ministar financija Zdravko Marić, nažalost već uobičajeno, branio ga je tek pred šačicom zastupnika.

Saborski zastupnici svoju neaktivnost uglavnom pravdaju s mnogo posla izvan sabornice, a žale se i na to da je novi poslovnik umrtvio raspravu.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju?

Bez obzira na broj zastupnika u sabornici, mjesečno tek nešto više od dvadesetak zastupnika plati kaznu zbog nedolaska.

''Jutros kad sam došla, došla sam u kaputu, i kad sam vidjela sabornicu u kojoj je bilo desetak ljudi, mene je uhvatila tuga, nemir, jad, razočaranje'', rekla je Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa.

''Oni koji su tu isto ne profitiraju, ispada da se samo svađaju'', kaže Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

''Jedan prosječni zastupnik svakako ne radi koliko bi trebao raditi. To se vidi na kraju krajeva i na odborima i na sjednici. Mi smo jedan od aktivnijih, ako ne i najaktivniji klub'', rekao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene