Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvalitetnija rehabilitacija

Stiže kraj dugim listama čekanja: U Rijeci predstavljeni novi uređaji koji će olakšati fizikalnu terapiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci su danas predstavljeni novi, moderni uređaji na kojima će se provoditi fizikalna terapija teških pacijenata, koji bi donekle trebali smanjiti i liste čekanja.

Rehabilitacija nakon operacije u hrvatskim se bolnicama čeka u prosjeku dva mjeseca prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U specijalnim bolnicama čeka se i više od 6 mjeseci.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Vili Beroš Pohvalio se napretkom Beroš pozvao građane da koriste mail za smanjenje listi čekanja, evo koliko ih se javilo

Irena, članica društva tjelesnih invalida Rijeke jedva je dočekala isprobati novu metodu rehabilitacije ruke na modernom uređaju u riječkoj bolnici. „Ovo je jedan veliki napredak za sve osobe kojima je to potrebno“, izjavila je u razgovoru.

Katarina Švaglić Korušić teško je stradala u nesreći prije devet godina. Velike nade za poboljšanje zdravstvenog stanja polaže u ovaj novi uređaj. „Jako sam zadovoljna s timom, riječke fizijatrije, uređaj je odličan i svaka pohvala onome tko se odlučio nabaviti ga“, zadovoljna je Katarina.

Rehabilitacija se u riječkoj bolnici čeka do dva mjeseca, što je i državni prosjek. Doktorica Tea Schnurrer objašnjava kako su uvijek apsolutni prioriteti radnici. „Prioritet su nam bolesnici koji trebaju rehabilitaciju nakon zadobivene traume i populacija koja je radno sposobna i koja je na bolovanju“, pojasnila je Schnurrer.

Stiže zima, vrijeme kada traumatolozi imaju više posla zbog lomova i padova. A nakon težih ozljeda, potrebna je i rehabilitacija na koju se čeka. Da bi se to izbjeglo, liječnici savjetuju građane.

„Pravilna prehrana, puno kretanja, uzimanje vitamina i izbjegavati treba hod po nevremenu, po ledu ili po ovdje u našim krajevima po velikoj buri“, smatra traumatolog Grgo Martinović.

Pacijenti nakon moždanoga udara imaju prednost pri rehabilitaciji. „Lijeva ruka mi je bila kompletno otakazana i pola noge. Sada? Super, naspram toga kako je bilo“, prepričava pacijent Branko Dorić.

Dva nova uređaja trebala bi podići kvalitetu rehabilitacije ali isto tako i smanjiti liste čekanja u Rijeci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene