Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvalitetnija rehabilitacija

Stiže kraj dugim listama čekanja: U Rijeci predstavljeni novi uređaji koji će olakšati fizikalnu terapiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci su danas predstavljeni novi, moderni uređaji na kojima će se provoditi fizikalna terapija teških pacijenata, koji bi donekle trebali smanjiti i liste čekanja.

Rehabilitacija nakon operacije u hrvatskim se bolnicama čeka u prosjeku dva mjeseca prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U specijalnim bolnicama čeka se i više od 6 mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Irena, članica društva tjelesnih invalida Rijeke jedva je dočekala isprobati novu metodu rehabilitacije ruke na modernom uređaju u riječkoj bolnici. „Ovo je jedan veliki napredak za sve osobe kojima je to potrebno“, izjavila je u razgovoru.

Katarina Švaglić Korušić teško je stradala u nesreći prije devet godina. Velike nade za poboljšanje zdravstvenog stanja polaže u ovaj novi uređaj. „Jako sam zadovoljna s timom, riječke fizijatrije, uređaj je odličan i svaka pohvala onome tko se odlučio nabaviti ga“, zadovoljna je Katarina.

Rehabilitacija se u riječkoj bolnici čeka do dva mjeseca, što je i državni prosjek. Doktorica Tea Schnurrer objašnjava kako su uvijek apsolutni prioriteti radnici. „Prioritet su nam bolesnici koji trebaju rehabilitaciju nakon zadobivene traume i populacija koja je radno sposobna i koja je na bolovanju“, pojasnila je Schnurrer.

Stiže zima, vrijeme kada traumatolozi imaju više posla zbog lomova i padova. A nakon težih ozljeda, potrebna je i rehabilitacija na koju se čeka. Da bi se to izbjeglo, liječnici savjetuju građane.

„Pravilna prehrana, puno kretanja, uzimanje vitamina i izbjegavati treba hod po nevremenu, po ledu ili po ovdje u našim krajevima po velikoj buri“, smatra traumatolog Grgo Martinović.

Pacijenti nakon moždanoga udara imaju prednost pri rehabilitaciji. „Lijeva ruka mi je bila kompletno otakazana i pola noge. Sada? Super, naspram toga kako je bilo“, prepričava pacijent Branko Dorić.

Dva nova uređaja trebala bi podići kvalitetu rehabilitacije ali isto tako i smanjiti liste čekanja u Rijeci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene