Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup mladih Europljana

Rijeka: Studenti arhitekture otkrivaju nove načine korištenja vrijednih gradskih prostora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekadašnjemu skladišnom prostoru Exportdrva na Delti u Rijeci, sad namijenjenom kulturi, u subotu je počeo najveći skup europskih studenata arhitekture nazvan RE:EASA, na kojem sudjeluje oko 600 studenata.

Studenti arhitekture su okupljeni u krovnoj organizaciji EASA (European Architecture Students’ Assembly) a ona svakog ljeta u drugoj zemlji organizira skupove mladih kreativaca.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Riječki skup RE:EASA trajat će do 4. kolovoza i u tom razdoblju će studenti zajedno djelovati u prostorima Exportdrva te još jednom bivšeg skladišnog prostora na Delti, Ivexa. Sudjelovat će na 40 praktičnih i teorijskih radionica i propitivati ideje vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke. Uz to, ugledni stručnjaci hrvatske i europske arhitekture održavat će predavanja studentima.

Nastojat će otkriti nove načine korištenja vrijednih gradskih prostora. Cilj je da rezultati tih radionica i cjelokupnog zajedničkog rada budu iskoristivi lokalnoj zajednici nakon završetka skupa, kao polazište i moguće rješenje za nove ideje o riječkom urbanitetu i smjeru razvoja prostora.

Dana 27. srpnja bit će dan otvorenih vrata skupa, kad će se zainteresirani građani moći upoznati s postupkom stvaranja radove te razgovarati sa sudionicima. Na programu je i Noć karnevala, kad će 1. kolovoza Korzom proći kostimirani studenti sudionici skupa, a 4. kolovoza će se prirediti završna izložba rezultata djelovanja studenata proteklih dvaju tjedana.

RE:EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Europska prijestolnica kulture. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene