Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukradeno oružje, tučnjave...

Pala šestorka u Puli: Policija kod skupine nasilnika pronašla veliku količinu oružja, sumnjiči ih se za dva premlaćivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija uhitila je u Puli šestoricu muškaraca za koje se sumnja da su počinili više kaznenih djela teške tjelesne ozljede, protupravno oduzimanje slobode te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Policija za četvoricu muškarca u dobi od 24, 28, 30 i 31 godine sumnja da su počinili kaznena djela teška tjelesna ozljeda i nedozvoljeno posjedovali oružje, a još dvojicu u dobi od 32 i 46 godina sumnjiči se i da su zajedno s prvoosumnjičenim 31- godišnjakom počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravno oduzimanje slobode.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Kansas Cityju - 2 Tragedija umjesto veselja FOTO/VIDEO Krvavi napad na paradi pobjednika Super Bowla: Ubijena DJ-ica, deseci ranjenih, među njima i puno djece Policija Kazneno prijavljen Mladić (18) prijetio ženi, na vrata mu pokucala policija: Nisu mogli vjerovati što su tamo pronašli

Šestorica je uhićena u petak ujutro, a jedan od njih, 31-godišnji državljanin Srbije, pri uhićenju je kroz prozor stana odbacio pištolj marke Crvena zastava kojeg je nezakonito posjedovao.

U garaži prišli muškarci i pretukli ga

Policija prvu četvoricu sumnjiči da su 28. srpnja maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka. Udarali su ga rukama i nogama po tijelu. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.

U domovima i automobilima osumnjičene četvorke pronađeno je više ekspandera, boksera, baseball palica, taktičkih rukavica, suzavaca, kapa s prorezima za oči, ručna radio vezu, ilegalno oružje od čega pet pištolja marki Beretta i Crvena zastava, razno streljivo i jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko eksplozivnih sredstava.

Ukrao pištolj

Istragom je otkriveno i da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja ukrao iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka.

Protiv četvorke se podnosi optužni prijedlog te se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U kafiću pretukli 20-godišnjaka

Osim toga, dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 46 godina sumnjiči se da su 31-godišnjakom prije tjedan dana u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva u Puli fizički napali 20-godišnjaka i odvukli ga u drugu prostoriju u objektu gdje su ga bacili na tlo i tukli, a zatim ga izbacili iz kafića. Napadnuti je muškarac lakše ozlijeđen.

Trojica muškaraca su jučer u jutarnjim satima uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravnog oduzimanja slobode privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Nad navedenom skupinom nasilnika nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene