Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon!

U pogonu laboratorij koji odmah donosi nalaze za pacijente oboljele od leukemije i limfoma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska napokon ima potpuno suvremen citogenetski laboratorij koji odmah, putem uzorka krvi ili koštane srži, donosi nalaze hemato-onkološkim bolesnicima.

KBC Zagreb je dobio potpuno opremljen laboratorij koji odmah donosi nalaze za pacijente oboljele od leukemije i limfoma. Ovo je jedini takav laboratorij u Hrvatskoj i regiji. Na mjesec se u njemu obradi 250 uzoraka.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

'Jako je bitan jer kad ste u toj koži, a konkretno, ja sam bio u toj koži, to iščekivanje dijagnoze, to iščekivanje početka liječenja je strašno', rekao je Dubravko Hoić iz Hrvatske udruge Leukemija i Limfomi.

Unatrag godinu dana, zbog nedostatka opreme, pacijenti nisu mogli na vrijeme dobiti nalaze ni terapiju.

'Dobivali smo pritužbe pacijenata da nisu kompletne i potvrđene dijagnoze. To nas je vrlo zabrinjavalo', kazao je Marijo Drlje iz Udruge hrvatskih pacijenata.

Uz velike napore udruga pacijenata i zdravstvenog osoblja, nakon godinu dana, laboratorij je potpuno opremljen. Jedini je takav u Hrvatskoj i regiji. U opremanje laboratorija uloženo je 1.200.000 kuna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene