Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dosta je sprovoda...''

Skup podrške liječnici Kseniji Kaleb: "Dobro znaju da nije kriva. Neka skinu teret mom djetetu s leđa!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Metkoviću je održan prosvjed potpore liječnici Kseniji Kaleb.

Hrvatska liječnička komora u svom je nadzoru ustanovila kako je pedijatrica Kaleb jedna od troje liječnika u čijem su postupanju utvrđeni propusti, u liječenju preminulog dječaka Gabrijela Bebića.

Pročitajte i ovo Nesreća u Solinu - 1 Kaznena prijava Petnaestomjesečna djevojčica pogođena bocom sa zapaljivom tekućinom izvan je životne opasnosti Smrt na Rabu - 1 Tko je odgovoran? Muškarac preminuo na Rabu: "To se ne smije događati, ljudi su zvali brodicu..."

Okupljeni smatraju kako je liječnica Kaleb učinila sve što je u njezinoj moći, te kako Liječnička komora djeluje neprofesionalno. Ivo Matičević iz Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" rekao je kako je došlo krajnje vrijeme za rješavanje nagomilanih problema.

"Došli smo u situaciju da se bezrezervno zauzmemo za rješavanje problema u našem rodnom kraju i na taj način osiguramo sigurnost svojim obiteljima i profesionalnom kadru koji odgovorno radi svoj posao."

Organizator prosvjeda Ivo Matičević s govornice je poručio: "Ne želimo biti pacijenti drugog reda. Dosta je sprovoda naših mladih sugrađana."

Majka Ksenije Kaleb, Božena Kaleb ogorčeno je poručila: "Dobro znaju da nije ni sekunde kriva! Uradila je 1 kroz 1! Neka mi skinu djetetu teret s leđa. Ja ću pješke doći pred komoru"!

Neki od govornika na prosvjedu su izjavili: "Doktorice Ksenija, glavu gore, a oni koji su krivi, neka se izjasne. Takva kakva jesi, trebaš nam"!

Komora je bez komentara. Prema onome što je posljednjih dana procurilo u medije, u nalazu Komora navodi kako je liječnica Kaleb trebala preminulom djetetu dati antibiotik i infuziju. No, njeni kolege ističu kako sporni antibiotik ona niti nije bila dužna imati u ordinaciji.

Morena Butković iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine napominje: "Antibiotik koji je bio ovdje sporan, ne spada u ovaj pravilnik o minimalnim uvjetima. Ostaje onaj osnovni problem rada na primarnoj razini, a to je mogućnost postavljanja dijagnoze u nekakvim kriznim i hitnim stanjima samo temeljem našeg znanja, stetoskopa i tlakomjera. Mi nemamo od dijagnostičkih aparata ništa drugo", upozorava.

Zbog loše opremljenosti u ambulantama, liječnica Kaleb, smatraju prosvjednici, postala je kolateralna žrtva nadzora Komore. Resorni ministar Milan Kujundžić suzdržan je u komentarima, budući da slučaj istražuje DORH.

"Uvijek je teško u tome poslu, onaj tko radi, zna da se događaju komplikacije i problemi, treba sagledati sve detalje i ne treba ishitreno ići s osudama, a posebice ne na jednu osobu.

Odvjetnik liječnice Kaleb potvrdio je kako je Ministarstvu zdravstva predao zahtjev za provođenjem nadzora nad zakonitošću rada Liječničke komore. Također, zatražit će i novi nalaz cijelog slučaja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Penava: ''Grad Vukovar je epicentar sustavne i kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije'' Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Trpinja (Screenshot: Dnevnik.hr) Hrvatska Penava: ''Grad Vukovar je epicentar sustavne i kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije'' 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene