Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trg u konjščini

Sredstvima EU fondova grade fontanu u obliku slova "U": "Ne bi se štel mešat. Nema to veze s ustaškim simbolima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Konjščini na Trgu dr. Franje Tuđmana gradi se fontana u obliku slova U. Mirko Krznar, načelnik Općine Konjščina, kaže da se ne radi o ustaškom, već o crkvenom simbolu.

Uređenje Trga dr. Franje Tuđmana u Konjščini, na kojem se gradi i fontana, podiglo je dosta prašine u javnosti. Problem je, naime, oblik fontane koji podsjeća na slovo "U". Projekt se dijelom financira i novcem EU fondova. 

Pročitajte i ovo Stanovnici Konjščine protiv spalionice (Foto: Povjereno) - 7 provjereno otkriva pozadinu Stanovnici Konjščine protiv spalionice: Načelnik gradnju dogovorio s čovjekom koji ima 17 prijava, ženi prijetio smrću... Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Strahuju od spalionice Mještani Konjščine prosvjeduju protiv izgradnje toplane i energane na komunalni otpad i biomasu

Oblik fontane problematizirao je tjednik Nacional koji je prenio riječi neimenovanog sugovornika iz Konjščine, a koji tvrdi da je načelnik Mirko Krznar u nekoliko navrata rekao da će napraviti pravi hrvatski trg. 

"Krznar je naglasio da će tim komunjarama i partizančekima napraviti pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti i iz aviona. No osim što je sporan i izgled same fontane, sporno je i što sam taj nakaradni objekt utječe na živote građana Konjščine", prenosi Nacional riječi sugovornika kojem nisu otkrili ime.

Mirko Krznar, HDZ-ov načelnik Konjšćine, na pitanje novinara 24sata najprije je rekao da se "ne bi štel mešat", no na inzistiranje je ipak objasnio da oblik nema veze s ustaškim simbolima, već s crkvenom arhitekturom.

"To nije nikakav oblik slova 'U' niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potječe iz crkvene arhitekture. I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to niti ne podsjeća na slovo 'U', ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopće u čemu je problem. Ne razumijem, ali to je tako, uvijek se nađe troje, četvero nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspjeh", rekao je Krznar.

Dodao je da će uređenje trga stajati 1,5 milijuna kuna, od čega dio financira država, dio županija, a dio EU fondovi. 

Aktualno Poznata domaća ljepotica uskočila je u more u izdanju koje će vam rasplamsati maštu Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Foto: instagram Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Foto: instagram Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Foto: instagram Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Foto: instagram Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Foto: instagram +9 Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Celebrity Poznata domaća ljepotica uskočila je u more u izdanju koje će vam rasplamsati maštu 1/15 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene