Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavite na 192

U jami u Lici pronađena mina i streljivo, policija upozorava građane: "Do tih predmeta mogu doći i djeca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija upozorava građane da minsko-eksplozivna sredstva ne bacaju u kontejnere ili u prirodu jer tako izravno ugrožavaju živote drugih.

U srijedu su policajci za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske iz speleološkog objekta - jame zvane Pod Pakljom izvadili jednu tromblonsku minu, 298 komada raznog streljiva i upaljač ručne bombe. Opasni predmeti pohranjeni su u skladište do uništenja.

"Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti te da do njih često mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje", upozoravaju iz policije.

Pozivaju građane da im se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom građani bez ikakvih sankcija mogu dragovoljno predati oružje i eksplozivna sredstva. Protiv građana koji se odazovu tom pozivu neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, navode u policiji.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Naoružan do zuba Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", poručuju iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene