Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdilo Ministarstvo branitelja

Posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata pronađeni u grobnici u Brdovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo branitelja potvrdilo kako je u općini Brdovec, nakon probnih iskapanja, potvrđeno postojanje grobnice žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Probnim iskapanjima na lokaciji "Prudnice" u općini Brdovec pronađeni su posmrtni ostaci, a tijekom terenskog istraživanja pregledano je preko 2400 m² terena za koje su raspoloživa saznanja upućivala na sumnju u moguće postojanje grobišta.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Grubišnom Polju FOTO Radove oko kuće prekinuo neugodan nalaz: Odmah su nazvali policiju Ilustracija Drugi svjetski rat Katolička crkva od nacista sakrila više od 3000 Židova: Papa Franjo naredio objavu dokumenata

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete, posmrtni ostaci nisu ekshumirani, a grobnica je konzervirana i zatvorena do početka faze ekshumacije, čim to vremenske prilike dopuste.

"Tijekom terenskog istraživanja, u razgovoru s mještanima koji su nudili svoju pomoć, prikupljena su dodatna saznanja o grobištima na području općine Brdovec, a koja će biti od koristi u daljnjoj fazi rada", poručuju iz Ministarstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene