Obavijesti Video Pretražite Navigacija
petstotinjak prosvjednika

Blokirali promet, izviždali načelnika: Stanovnici Dvora prosvjedovali protiv odlagališta nuklearnog otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U općini Dvor građani su prosvjedovali protiv odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. Petstotinjak ljudi nakratko je blokiralo promet u središtu općine i poručilo da za svoju djecu žele čist zrak i rijeku Unu, a ne opasan otpad iz nuklearne elektrane Krško.

Načelnika općine, koji je skup nazvao političkim, izviždali su, a Vladi poručili da nakon sustavnog zanemarivanja ovog kraja ne smije uništiti ono malo života što je ovdje ostalo.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

''Poruka je da mi ne želimo nuklearni otpad niti bilo kakav toksični otpad na području općine Dvora, ali ne želimo nikakav otpad u Sisačko-moslovačkoj županiji'', istaknula je Anita Kolarec, organizatorica – Stožer za obranu općine Dvor.

Podršku prosvjednicima dali su i načelnici susjednih općina iz BiH. ''To je grijeh što rade. Narod im da glasove, nismo mi njima dali glasove da prave nuklearni otpad'', rekao je Dragudov Vinčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene