Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjećen velik broj plutajućih objekata

Na plovnome putu Dunava u Vukovaru akcija potrage za nestalima iz Budimpešte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji sa Ministarstvom unutarnjih poslova provodi akciju traganja za nestalim osobama, nakon sudara dvaju brodova u Mađarskoj, na dionici rijeke Dunav u Budimpešti. Sumnja se da je nabujala rijeka tijela možda nanijela i do Hrvatske.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je kako je organizirana koordinirana akcija Lučke kapetanije Vukovar s pripadnicima MUP-a, zbog potrage za nestalima u Dunavu u Budimpešti.

Izdana je obavijest prema svim zapovjednicima plovila i vlasnicima čamaca da obrate posebnu pozornost tijekom plovidbe te da sve informacije o eventualnom uočenju utopljenika u rijeci dojavljuju nadležnoj Kapetaniji, Policijskoj postaji Vukovar ili Županijskom dojavnom Centru 112 Vukovar.

Pročitajte i ovo Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6 Tragaju za nestalima Ne odustaju: Južnokorejski ronioci pokušavaju doći do potopljenog turističkog broda u Budimpešti

Pročitajte i ovo Mađarska policija istražuje nesreću za koju se vjeruje da je odnijela 28 života (Attila KISBENEDEK / AFP) Nakon tragedije na Dunavu Kapetan kruzera u pritvoru: On i ostali članovi posade tvrde da nisu učinili nikakvu grešku

S obzirom na porast vodostaja, kao i otežane plovidbene uvjete na rijeci Dunav te povodom nedavne riječne nesreće sa više poginulih i nestalih osoba uslijed sudara plovila na mađarskoj plovidbenoj dionici, iz Lučke kapetanije Vukovar izdano je Priopćenje za brodarstvo, u okviru kojega su svim zapovjednicima i voditeljima plovila, brodarskim poduzećima i ostalim sudionicima u plovidbi dana upozorenja o prilagodbi brzine plovidbe.

Priopćenje je izdano slijedom rezultata nadzora sigurnosti plovidbe u posljednja 24 sata, kada je u plovnome putu uočen veći broj plutajućih objekata (stabala, granje, neodređeni plutajući predmeti), koji mogu ometati plovidbu i/ili oštetiti plovila.

Podsjetimo, najmanje sedam ljudi izgubilo je život u prošlu srijedu kasno navečer nakon potapanja broda na Dunavu u Budimpešti. Još 21 osoba, 19 Korejaca i dvoje Mađara, nestalo je i vjeruje se da su mrtvi.Nabujala rijeka sprječavala je ronioce u dolasku do olupine i u pronalasku stradalih pet dana nakon nesreće.

Truplo pronađeno 100 kilometara nizvodno

Stotinu kilometara nizvodno od Budimpešte u Dunavu je pronađeno truplo, rekli su mađarski dužnosnici u ponedjeljak.

"Jedno mrtvo tijelo, koje izgleda kao korejsko, već je pronađeno 100 kilometara odavde", rekao je vojni ataše južnokorejskog veleposlanstva Shun-Keun Song novinarima.

Glasnogovornik mađarske policije Kristof Gal rekao je Reutersu da vlasti još nastoje utvrditi identitet osobe te nisu mogli potvrditi da je riječ o turistu s Mermaida.

Vjeruje se da su mnogi putnici zarobljeni u olupini, a ronioci nisu uspjeli doći do nje, zbog visokog vodostaja rijeke i snažnih struja.

Aktualno Policajci spašavali migrante iz hladnog Dunava, pa i sami završili u njemu: "Ne mogu to opisati, ali u sekundi prođe sve kroz glavu" Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Akcija spašavanja na Dunavu (Foto: Dnevnik.hr) Akcija spašavanja na Dunavu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Gibičar (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Policajci spašavali migrante iz hladnog Dunava, pa i sami završili u njemu: "Ne mogu to opisati, ali u sekundi prođe sve kroz glavu" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene