Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOSAD ŽIVJELE U NEIZVJESNOSTI

Njemačka tvrtka u Međimurju "ukrala" 200 radnica državnom gubitašu: Dočekali ih s po 3000 kuna i angažirali zaštitare da ih čuvaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 radnica u tvornici obuće iz Goričana prešlo je u konkurentsku tvrtku u Maloj Subotici doslovno preko vikenda. U petak su završile smjenu u Meisu, kojem je vlasnik država, a u ponedjeljak počele raditi za njemačku tvrtku Haix koja proizvodi obuću za policiju, vatrogasce i vojsku.

Nakon što je direktorica Meisa Snježana Dominić prije dva tjedna podnijela zahtjev za pokretanje stečaja Trgovačkom sudu u Varaždinu, prošlog se ponedjeljka, skupa s 200 radnica, prijavila na radno mjesto u Haixu, gdje je dobila položaj voditeljice smjene, a uskoro će, govore radnice, napredovati u voditeljicu proizvodnje, javlja Slobodna Dalmacija.

U tijeku je postupak utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečaja u Meisu, a privremenom je stečajnom upraviteljicom imenovana Slavica Orehovec iz Čakovca. Ročište je sazvano za 4. prosinca.

Pročitajte i ovo Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Mame objasnile Povratak u klupe na budžetu! Mame školaraca otkrile kako uštedjeti na kupovini odjeće i obuće

Pročitajte i ovo Udruga Prospero Gračac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 VELIKI USPJEH U GRAČACU Uzele su stvari u svoje ruke, povukle stotine tisuća kuna iz Europe i otvorile radna mjesta u gradu koji je ne tako davno bio na dnu

Meiso je državni gubitaš koji već godinama gomila dugovanja, a prošao je 10 bezuspješnih pokušaja privatizacije. Radnice Meisa 10 su godina živjele u neizvjesnosti, piše Slobodna.

Haix o velikoj akviziciji ne želi razgovarati te su čak zaposlili zaštitare kako bi zaštitili radnice nenavikle na velik interes javnosti.

U priopćenju koje su poslali Slobodnoj ističu kako su za nove radnike preuredili halu u Prelogu i opremili je novim strojevima te su nove članove dočekali paketom dobrodošlice. U novu podružnicu uložili su gotovo milijun eura i vesele se što će nastaviti rasti u ovoj regiji.

"Odmah nakon zapošljavanja uplaćeno nam je 3000 kuna. Budući da nismo dobile plaću za rujan u Meisu, dali su nam taj novac da se snađemo do prve zarade u novoj tvrtki. U pogonu su nas dočekali ljudi iz Uprave, pozdravili nas i dali nam paket dobrodošlice", rekla je jedna od radnica, piše Slobodna.

Haix je njemačka obiteljska tvrtka koja proizvodi gornjišta za multifunkcionalnu odjeću i vodeći je proizvođač obuće za policiju, vatrogasce i vojsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene