Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što kažu Splićani

U HRVATSKU STIŽE MEGA TVRTKA Nude 6000 kuna plaće i posao za 2000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove poslove nudi tvrtka Teleperformance koja se predstavila u Splitu.

Velika prigoda za zapošljavanje Splićana. Tvrtka Teleperformance koja je prisutna u 65 zemalja svijeta i zapošljava oko 190 tisuća ljudi, u Splitu želi otvoriti "call centar" i zaposliti do dvije tisuće ljudi. Početna plaća je oko šest tisuća kuna i radi se cijele godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Poprilična gužva vladala je na Ekonomskom fakultetu. Kako i ne bi kad treba puno radnika.

"Želimo otvoriti multijezični ured. U planu nam je europsko tržište za naše međunarodne klijente", ističe Gabriele Piva, predstavnik tvrtke.

"Oni imaju plan zaposliti u uredu u Splitu oko 2 tisuće ljudi. To je dosta ambiciozno. Naravno, krenut će prvo s 300 do 400 ljudi", kaže Marijan Čipčić, suorganizator.

Posao je, između ostaloga, odgovaranje na elektroničku poštu i telefonska služba za korisnike. No, hoće li ova tvrtka zaista otvoriti ured u Splitu još nije sto posto sigurno. Sve će, kaže predstavnik tvrtke, ovisiti o odazivu i vještinama kandidata.

"Ako dobijemo zeleno svjetlo, u rujnu počinjemo s otvaranjem tvrtke i traženjem prostora. Planirani početak rada je veljača 2017. Radi se o poslu tijekom cijele godine", ističe Piva.

Početna plaća je oko šest tisuća kuna neto. "Osamsto eura za početnu plaću je malo bolje nego što se nudi u nas svakako. Sad koliko u tome ima istine neznam, pričaju svašta i za mnoge slične firme pričaju pa ljudi rade za minimalac to ćemo sve vidjeti", kaže Splićanka Mirela.

U Splitu je trenutno 13.812 nezaposlenih. U županiji gotovo 30,5 tisuća. Dvije tisuće novih radnih mjesta ublažilo bi crnu statistiku. Naravno, ako dođe do otvaranja tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene