Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STO KONTEJNERA

Turska poslala Hrvatskoj ogromnu donaciju: ''Nadamo se da se neće ponoviti ovakva katastrofa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je poslala Hrvatskoj hvalevrijednu donaciju koja će pomoći svim stanovnicima kojima su domovi stradali zbog potresa. Dio donacija je već stigao, dok se ostatak očekuje u narednim danima.

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslovačke županije, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan pružio je riječi podrške Hrvatskoj.

U Hrvatsku su iz Turske proteklih dana pristizali kamioni pomoći. Građanima su na raspolaganju 500 deka, 272 elektirčne grijalice, hrana, higijenske potrepštine pa sve do 480 šatora.

Kamionima je dovezeno 18 kontejnera za smještaj stanovnika koji su ostali bez svojih domova, a do kraja dana očekuje ih se još 16.

Dio kontejnera stigao je prije dva dana i isporučen u Glinu (12), Sisak (6), Lekenik (6) i Hrvatsku Kostajnicu (6).

Turska je nakon razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio Banovinu odlučila u Hrvatsku poslati 100 kontejnera. Do kraja subote trebalo bi ih stići ukupno 64, a ostalih 36 stići idućih dana.

Uz to, Ankara je ovoga tjedna najavila slanje dodatnih 100 kontejnera koji bi također trebali doći uskoro, stoji u priopćenju.

Kontejnere su Lekeniku dočekali veleposlanik Turske u Hrvatskoj Mustafa Babür Hızlan i državna tajnica hrvatskog ministarstva unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović.

U Hrvatskoj se od 4. siječnja nalazi deset stručnjaka turske agencije za izvanredna stanja i katastrofe (AFAD) koji pomažu u sklapanju šatora, pripremi kontejnera i organizaciji pomoći.

Turske su vlasti odmah nakon potresa koji je nanio goleme štete na području Sisačko-Moslavačke županije stupile su kontakt s hrvatskim vlastima i ponudile svu potrebnu pomoć s obzirom da Turska ima mnogo iskustva s potresima.

Pročitajte i ovo Dinko Radučević i Ana Malbaša Ispovijest za Provjereno Muškarac koji je 45 minuta pokušavao spasiti 13-godišnju Lauru: "Lala je sada na nebu... Popio sam sto tableta, ne znam kad ću opet spavati"

Pročitajte i ovo Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja kuhari odlaze iz petrinje Stanovnici Banovine uskoro bi mogli ostati bez toplih obroka, vrijedni kuhari ostali bez potpore: "Više nemamo uvjete za rad"

''Još jednom izražavamo iskrenu sućut obiteljima stradalih i građanima Hrvatske te želimo brz oporavak ozlijeđenima. Nadamo se da se ovakva katastrofa neće ponoviti'', priopćili su.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene