Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće sudjelovati u prosvjedu

General-bojnik Miljenko Filipović: "Politiziraju akteri koji žele zaraditi jeftine političke bodove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je u subotu napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, istaknuvši kako hrvatski branitelji najbolje znaju što je stradanje i patnja.

"Mi hrvatski branitelji koji najbolje znamo što je stradanje i patnja osuđujemo svaki oblik nasilja, apsolutno i uvijek. Stoga osuđujemo i ovaj napad", rekao je Tomo Medved novinarima nakon Izbornog sabora HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak" upitan o napadu na zastupnike SDSS-a.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti su u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane.

Vozač u mom ministarstvu nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida

Upitan je li po zakonu da vozači ministara, među njima i njegov, budu umirovljeni vojni invalidi, ministar Medved je zlonamjernim i tendencioznim ocijenio tekstove objavljene na pojedinim medijskim portalima vezanim uz tu temu. Istaknuo je kako vozač u njegovu ministarstvu, Josip Širić, nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida iako je dragovoljac Domovinskog rata od 1990. te je dva puta ranjavan. Posebice, istaknuo je, nema status oboljelog od PTSP-a.

"Riječ je o dragovoljcu Domovinskog rata koji je 2003. godine, uslijed reforme Oružanih snaga, otišao iz sustava. Po zakonu je radio do prije dvije godine u zaštitarskoj tvrtci, a danas radi po ugovoru u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Ministar Medved je demantirao i tvrdnje o visokim iznosima koji se spominju u nekim medijima, rekavši da su "iznosi o kojima se licitira, ciljano usmjereni kako bi se na hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata te hrvatske ratne vojne invalide privlačila pažnja i kako bi se zlonamjerno obmanjivalo javnost o tim statusima".

"Uz mirovinu od tri tisuće kuna, u ugovoru je kako vozači s punom radnom sposobnošću, bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, rade u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Pozvao je novinare, ako imaju konkretne upite, da ih upute u njegovo Ministarstvo i dobit će sve potrebne odgovore.

Na pitanje kako komentira odluku udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) da odgodi svoje sportske igre u Vukovaru koje su trebale biti od 12. do 14. listopada, ministar Medved je rekao kako je to njihova odluka, o čemu se vrlo jasno očitovalo čelništvo HVIDR-e.

Upitan smatra li da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izmanipuliran vezano uz najavljene prosjede u tom gradu, ponovio je njihove ranije izjave kako je težnja i apel svih hrvatskih branitelja intenzivirati i procesuirati sve one koje su počinili ratni zločin.

Pozvao je novinare i da se idućih dana po tom pitanju čuju stav i mišljenje obitelji koje su izgubile svoje najmilije u Vukovaru.

General Filipović: Prosvjed u Vukovaru u početku imao dobre namjere, ali se kasnije sve više politizira

Da su za to da se svi ratni zločini istraže i procesuiraju novinarima je rekao i ponovno izabrani predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general-bojnik Miljenko Filipović.

Istaknuo je kako je prosvjed u Vukovaru - koji bi se 13. listopada trebao održati u Vukovaru na poziv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave zbog sporosti ili neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, u početku možda imao dobre namjere, ali kasnije se svakim danom sve više politizira. Naglasio je i da se ne žele igrati s osjećajem Vukovara i Vukovaraca, jer je to za branitelje posebno mjesto.

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" neće sudjelovati na prosvjedu u Vukovaru

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general-bojnik Filipović poručio je i da je braniteljima dosta da ih netko "uvijek vuče za rukav i da proba s nama manipulirati".

Stoga je Predsjedništvo Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" odlučilo da neće sudjelovati u prosvjedu u Vukovaru, kazao je.

Upitan tko po njemu manipulira i politizira tom temom odgovorio je: "Određeni akteri koji žele zaraditi određene jeftine političke bodove". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene