Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Obvezu preuzeo Kujundžić

Ćorić najavio češće informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u ponedjeljak da će informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu biti nešto češće i izravno, te najavio da je ministar zdravstva Milan Kujundžić preuzeo na sebe taj dio obveza.

Ćorić je na radionici u Hrvatskoj gospodarskoj komori, posvećenoj nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, prokomentirao zahtjev prosvjednika iz Slavonskog Broda da ih se svakog mjeseca izvještava o kvaliteti vode i zraka u tom gradu, rekavši da će informiranje Brođana ubuduće biti češće i izravno.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ivana Smolčić Jerković, Inicijativa brodske mame za djecu (Foto: Dnevnik.hr) Hrabra mama zatekla premijera ''To je bilo bespomoćno, jadno i uplašeno. Onako kako se majke znaju osjećati kad im je dijete ugroženo''

Na sastanku održanom u subotu nakon prosvjeda Brođana na Markovu trgu pod nazivom "Svi za djecu - Brod plovi", premijeru Andreju Plenkoviću i Ćoriću su prosvjednici iznijeli svoje zahtjeve, među kojima je i kontinuirana komunikacija o problemima onečišćenja zraka i vode u Slavonskom Brodu.

"U kontekstu tog problema, jer nije riječ samo o problemu informiranja, Ministarstvo zdravstva će na određeni način iskoračiti, a ministar Milan Kujundžić je preuzeo na sebe taj dio obveza", istaknuo je Ćorić.

"Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvaliteta života građana Slavonskog Broda, te da će se nastaviti proces plinifikacije i modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, što će značiti i čišći zrak za građane Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije", poručio je Ćorić.

Na upit o navodno slabom interesu za zakup kapaciteta za LNG terminala Ćorić je odgovorio da u prvoj fazi nisu ni očekivali značajniji interes za zakup LNG-a. Zakonodavni okvir je na javnoj raspravi, a obvezujuće ponude imaju prvu, drugu i treću fazu, pa vjerujemo da će u drugoj i trećoj fazi biti znatno veći interes za LNG terminal, rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene