Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZVAO NA PRIDRŽAVANJE MJERA

Tomašević primio booster dozu: "U 15 dana u Zagrebu je cijepljeno 50 tisuća građana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak da je u Zagrebu u posljednjih 15 dana cijepljeno gotovo 50.000 građana, otkako su otvoreni cijepni punktovi po kvartovima, a komentirao je i ostavku Damira Vanđelića na dužnost šefa Fonda za obnovu.

Zamoljen da komentira ostavku Damira Vanđelića na dužnost šefa Fonda za obnovu Grada Zagreba, Tomašević je rekao da mu je žao, ako je to istina, jer su dobro surađivali.

"Suradnja između Zagreba i Fonda je bila korektna", rekao je i naveo kako je Grad Zagreb i sa Fondom i s Ministarstvom graditeljstva odrađivao sve što se od njega tražilo. Ubrzali smo sve što smo mogli i dali sve vezano uz stručnu pomoć, katastar, imovinsko-pravne odnose, legalizacije i druge pomoći gdje smo s mobilnim timovima obilazili građene i povećali broj zahtjeva, rekao je Tomašević.

Kada je riječ o cijepljenju, Tomašević je izvijestio da je kad se gleda odraslo stanovništvo u Zagrebu cijepljeno 72 posto građana, dok je ukupno stanovništvo na 64 posto procijepljenosti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević O AKTUALNIM ZBIVANJIMA Tomašević: "Svatko ima pravo na mišljenje, ali napad na novinare nije bio u redu. Nadam se da se radilo o izoliranom slučaju"

Zagreb je u odnosu na druge županije daleko najbolji što se tiče postotka procijepljenosti, ali i dalje nije dovoljno pa pozivam građane da se cijepe, istaknuo je Tomašević koji se danas, zajedno sa svojom suprugom, cijepio trećom odnosno booster dozom cjepiva, nakon što im je prošlo šest mjeseci od druge doze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTPORA PROJEKTIMA Plenković na Twitteru otkrio o čemu je razgovarao s Tomaševićem u Banskim dvorima

Pozvao je sve građane, kojima je isteklo šest mjeseci od druge doze, da također uzmu booster dozu i ojačaju imunitet, a dodao je i da je velik broj građana, u ovih 50.000, koji su dobili prvu dozu.

"Udvostručili su se kapaciteti za cijepljenje i građani su to iskoristili", kazao je i dodao da paralelno idu i PCR i brza antigenska testiranja te da sada ima devet punktova za testiranje, zbog odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezane uz COVID potvrde.

Na pitanje kako COVID potvrde funkcioniraju u Gradskoj upravi, Tomašević je odgovorio da je bilo manjih incidenata, da manji broj ljudi odbija testiranje, ali da je velika većina prihvatila odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Potrudili smo se da sve gradske zdravstvene ustanove koje testiraju građane rade to po najnižoj cijeni od 50 kuna, i ista je cijena i za građane i za zaposlenike Gradske uprave", rekao je Tomašević.

Testiranje je, dodao je, dodatni trošak i veliki teret za gradske ustanove, poduzeća i Gradsku upravu, mi ga snosimo i nadamo se da to neće dugo trajati.

Osvrnuo se i na epidemiološke mjere uoči Adventa u Zagrebu.

"Što se tiče mjera, vidjet ćemo kako će to dalje ići...uskoro počinje i Advent u Zagrebu. 27. studenoga je službeni početak i ovo je još jedan pandemijski Advent i Advent nakon potresa. Bit će između 60 i 70 kućica što je triput manje nego 2019. i nadamo se da ćemo odraditi Advent sukladno epidemiološkim mjerama", rekao je i ocijenio da će to biti "dosta izazovno" s obzirom na kulturni program i koncerte.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene