Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON ODLUKE SUDA

Todorićevi menadžeri izašli iz Remetinca: Hrvoje Balent jaknom prekrio lice, Piruška Canjuga pohitala u zagrljaj suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenuta je istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna nepripadne koristi.

Iz pritvora u Remetincu u srijedu kasno navečer izašlo je 12 Agrokorovih menadžera i revizora protiv kojih je pokrenuta istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna nepripadne koristi.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Uhićeni su iz Remetinca pušteni nešto prije ponoći nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić odbio zahtjev tužiteljstva da se tijekom istrage zatvore zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Na pitanje kako se osjeća, Piruška Canjuga odgovorila je: "Fenomenalno!" javlja reporterka Nove TV Josipa Krajinović

Kako je jedino za Ivicu Todorića sudac istrage uvažio zahtjev za istražnim zatvorom, on će, ako se pojavi u Hrvatskoj, biti uhićen i zatvoren na 30 dana. Ako u iduća tri dana ne dođe u Hrvatsku, za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica.

Todorić je na svom blogu, nakon što mu je određen istražni zatvor, ocijenio da je pravna država, odbacivši zahtjev da se Agrokorovim menadžerima odredi istražni zatvor, stala na kraj političkoj samovolji, ispričao se bivšim suradnicima što su zbog političkog progona morali proći "sramotnu torturu" te poručio da će se boriti za istinu i razotkrivanje "političke kampanje".

Njegovi odvjetnici najavili su žalbu na istražni zatvor i nastavak pravne bitke. "Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao", kratko je prokomentirala Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Njezin suradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva obrana poduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene