Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrijana situacija

Premijer o sukobu na relaciji Markov trg - Pantovčak: "Smirit ćemo loptu, malo se to sve izdramatiziralo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oštra polemika vodi se između Pantovčaka i Markova trga, a situaciju je komentirao i premijer Plenković.

Oštra polemika vodi se između Pantovčaka i Markova trga.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Predsjednik sabora Gordan Jadroković dodatno je zaoštrio već ionako ugrijanu situaciju između premijera i Predsjednice.

Nakon što je premijer odbio sazvati zajedničku sjednicu Vlade na temu demografije, predsjednik Sabora rekao je kako ne može shvatiti Predsjedničin potez da je u vrijeme sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, poslan zahtjev za sjednicom Vlade, a da to nije bilo priopćeno.

Nije se dugo čekala reakcija Ureda predsjednice. Jandrokoviću su poručili da lažeZahtjev je poslan tog dana kasno popodne, a premijer je, poručuju, o svemu bio obaviješten. Ponovno je uslijedio odgovor predsjednika Sabora. Iznenadio ga je neprimjeren način komunikacije iz Ureda predsjednice.

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu, nakon svečanog prijema u povodu Dana Hrvatskog sabora, kako će s predsjednicom države razgovarati nakon njezinog povratka iz Italije te odbacio tvrdnje oporbe da je njihov sukob "uigrani igrokaz" kako bi se skrenula pozornost s drugih važnih stvari, primjerice Agrokora.

 

"Uigrani igrokaz? A kad smo se mi to igrali? Nemam pojma što oporba misli, oni su, na žalost, već prikazali toliko igrokaza u Saboru", rekao je premijer novinarima.

"Smirit ćemo loptu, malo se to izdramatiziralo, mi smo imali toliko sastanaka danas u Vladi, da sam tek, prije nego sam prešao Markov trg shvatio koliko je to burno", uzvratio je na upit je li prepiska s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović otišla predaleko.

"Želim Predsjednici uspješan posjet Italiji i kad se vrati razgovarat ćemo kao što to inače radimo", dodao je premijer.

Diplomatski je komentitrao upit o porukama iz Ureda predsjednice predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da ne govori istinu.

"Teško mi je komentirati takvo nešto gdje nemam snimku da netko nešto izgovara, zaista mislim da takva vrsta retorike nije u redu, pogotovo ne one varijante da bi predsjednik Sabora ili Vlade mislili da je demografski problem u Hrvatskoj trenutno 'in'. On je, na žalost, 'in' desetljećima, ostat će takav u Hrvatskoj i drugim zemljama poput nas jako dugo", izjavio je Plenković.

Naglasio je pritom kako su dobrodošle sve ideje koje mogu pridonijeti da se taj problem pokuša riješiti, smanjiti negativni prirodni priraštaj.

"Mi imamo sto rođenja na dan, 150 sprovoda, nema magičnog štapića, ni instatnt rješenja", rekao je premijer, opetujući kako njegova Vlada radi na cjelovitom pristupu koji ima za cilj stvoriti preduvjete da hrvatske obitelji imaju više djece.

"Moja Vlada na tome radi kontinuirano, ukoliko Predsjednica, njen tim, angažirani stručnjaci imaju ideja koje mogu dodatno pomoći, rado ćemo te mjere razmotriti", poručio je Plenković, prenosi Hina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene