Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Odbora za upravu

Tko je Plenkovićev novi kandidat za ministra? Dekan Veleučilišta postao na natječaju na koji se samo on prijavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da je Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku i šef HDZ-ovog Odbora za upravu, novi kandidat za ministra uprave.

Ivan Malenica rođen je 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Splitu, a još je uvijek student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava. Doktorski je studij započeo 2013. godine.

Na Veleučilištu u Šibeniku zaposlen je 2009. godine, najprije kao predavač, a 2013. je postao asistent na kolegiju Upravno pravo i Upravno procesno pravo. Na istim je kolegijima 2016. postao viši predavač. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine, kada je izabran na natječaju na koji se samo on prijavio. Za njega je tada glasalo 29 od 31 nastavnika Veleučilišta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Bruxellesu (Foto: AFP) Kuščevićev nasljednik Plenković: "Novi kandidat za ministra uprave je Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta"

Pročitajte i ovo Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 ambicija je važna Tko sve odlazi? Do petka novi ministar uprave, rekonstrukcija Vlade ipak neće čekati jesen

Kako piše na stranici Veleučilišta, njegovi stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Također, suautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Osim toga, član je Savjeta za razvoj javne uprave.

Od 2018. godine obnaša dužnost predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu. Za tu ga je poziciju predložio šibensko-kninski HDZ.

Aktualno Predsjednica zatražila hitno očitovanje Vlade o slučaju mostarskog Aluminija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed zbog zatvaranja mostarskog Aluminija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prosvjed zbog zatvaranja mostarskog Aluminija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed zbog zatvaranja mostarskog Aluminija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed zbog zatvaranja mostarskog Aluminija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Predsjednica zatražila hitno očitovanje Vlade o slučaju mostarskog Aluminija 1/6 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene