Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi sukob?

Tko će održati govor pred Općom skupštinom UN-a? Predsjednica najavila odlazak, a iz Vlade poručuju da će još razgovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u srijedu da planira otići na ovogodišnju Opću skupštinu UN-a.

Kolinda Grabar-Kitarović je, tijekom govora na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", rekla da će "ove godine u Općoj skupštini UN-a otvoriti pitanje nestalih i u ratu u Hrvatskoj, i u drugim ratovima diljem svijeta".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Međutim, pošto je Predsjednica na Opću skupštinu u New Yorku išla prošle godine, ove bi godine na nju trebao ići premijer Andrej Plenković. Iz Vlade su poručili da će se o putu u New York još razgovarati.

Slična se situacija dogodila i prije dvije godine, kada su na Opću skupštinu trebali ići i Grabar-Kitarović i Plenković. Premijer je tada pred Skupštinom trebao održati govor, dok je Predsjednica na margini zasjedanja trebala odraditi sastanke vezane uz Inicijativu triju mora.

Predsjednik Vlade i predsjednik države zadnji su put na zajedno na zasjedanju Opće skupštine bili 2007. godine. Tada je premijer Ivo Sanader, koji je pred UN-om želio održati govor o radu Haškog suda, pošto se Opća skupština sastajala u vrijeme presude "vukovarskoj trojki". Međutim, red za govor bio na tadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću, zbog čega se Pantovčak, ali je na kraju govor ipak održao Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene