Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez nas to nije moguće

Koji je građanima fokus u vremenu političkog nevremena? Briga za sebe i sređivanje nereda u našem vinogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan iza nas obilježen je političkim burama. Postalo je očito da smo u fazi parlamentarnog nereda te da će se teško provesti ključne reforme. Dodatno zahuktavanje izazvale su i priče o održavanju većine koje su postale sve češće nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a. Da u ništa boljem stanju nije ni oporba svjedoči činjenica da je 90 SDP-ovaca zatražilo ostavku predsjednika stranke Davora Bernardića. Sve to dovodi nas do pitanja: "Što je građanima činiti?"

Ako domovinu gledamo kao naš vinograd kojeg treba služiti i njegovati kako bismo ubirali plodove te potom gospodarili vinom, onda je pitanje: "Tko u Hrvatskoj kome služi?"

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Ivana Petrović istaknula dvije mogućnosti i poručila: "Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske" Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažniji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana

Svaki objektivan promatrač će reći da smo u fazi potpunog parlamentarnog nereda u kojem birači nisu dobili ono za što su glasali prije dvije godine. S takvim interesno-ideološkim neredom teško će se provesti ključne reforme. Trgovina u politici nije nepoznanica, ali ona treba imati granicu i okvir koji ju dijele od prostitucije.

Priče o održavanju parlamentarne većine postale su sve češće nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a i to zbog mogućnosti da Milinović aktivira svoj saborski mandat. On već dugo igra svoje igre, ali temeljna zamjerka njegova isključenja je nepoštivanje procedure. Prema Ustavu se nikoga ne može osuditi bez da mu se pruži mogućnost iznošenja obrane i prava žalbe, a svi akti u Hrvatskoj trebaju biti usklađeni s Ustavom.

U SDP-u se više ne zna tko pije, a tko plaća. U Kamanju se okupilo 90 istaknutih SDP-ovaca i deklaracijom su zatražili odlazak Davora Bernardića.

Uz sve to, koji je onda građanima Hrvatske fokus? Briga za sebe i sređivanje nereda u našem vinogradu. Bez nas to nije moguće.

Više o događajima koji su obilježili tjedan možete pogledati u video prilogu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene