Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jutra do mraka

Koji je pravi razlog maratonskih sastanaka u HDZ-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u zapinje na puno mjesta, tako se može objasniti kašnjenje sastanka Nacionalnog vijeća.

Nacionalno vijeće HDZ-a je tijelo koje treba potvrditi izborne liste. Reporter Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić izvjestio je kako je, zapelo u 9. izbornoj jedinici, s Darkom Milinovićem koji je javno izrazio nezadovoljstvo s četvrtim mjestom na listi. No, pitanje je - je li to pravi razlog.

Pročitajte i ovo Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Sve se glasnije može čuti da je Milinović zapravo nezadovoljan što bi u 9. izbornoj jedinici trebao doći kandidat Hrasta, a HDZ želi staviti još neke kandidate iz Zagreba. Sam Milinović to nije htio ni potvrditi ni demantirati.

Formalno, HDZ nije u koaliciji ali će na njihovim listama biti HSLS, Hrvatska demokršćanska stranka i HRAST.

Cjelodnevni sastanci u HDZ-u

U četvrtak popodne je nakon sjednice Središnjeg odbora pred novinare došao Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, koji je istaknuo kako je izborni program stranke usvojen konsenzusom. 'Tijekom popodneva ćemo imati dodatne konzultacije s našim kolegama i nakon toga sjednicu nacionalnog vijeća gdje će biti dogovorene liste', rekao je.

Upitan o nezadovoljstvu Darka Milinovića koji je čak zaprijetio i povlačenjem s izborne liste, Plenković je kazao: 'Mislim da on kao čelnik Ličko-senjske županije, saborski zastupnik i bivši ministar ima sigurno, kvalitetno mjesto u najjačoj izbornoj jedinici za HDZ i mislim da će on dati svoj doprinos. Neće se on povući. Dado je pravi HDZ-ovac, ne bojte se, sve će biti ok.'

Nezadovoljan Milinović

Milinovićev idući, treći izlazak iz stranke pred novinare ipak je ukazao da je - nezadovoljan, ali i da još nije sve odlučeno. Zatražio je da se 'poštuju kriteriji' prilikom sastavljanja lista. 'Ja sam svoje rekao, ako biram između ponosa i saborske stolicu ja biram ponos', kazao je Milinović.

Nakon Božidara Kalmete i Gorana Pauka, još je jedan HDZ-ovac iz 9. izborne jedinice najavio da bi se mogao povući iz izborne utrke. Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, prije sjednice Predsjedništva je izjavio: 'Podržao sam Ivanu Maletić kao nositeljicu liste. Ja nisam ni prvi ni drugi - ja sam četvrti. Ako nešto ne promijeni u odnosu na kompletnu listu, ja ću odbaciti mogućnost i neću biti na listi HDZ-a.'

Nakon ove Milinovićeve izjave, HDZ se na Twitteru pohvalio dobrom atmosferom na Predsjedništvu stranke u kojoj se liste sastavljaju.

A onda je nakon sjedice Predsjedništva Milinović malo reterirao. Kazao je novinarima kako je on zadovoljan svojim četvrtim mjestom na listi, ali da će se o kompletnoj listi još razgovarati.

'Ja sam izuzetno zadovoljan sa svojim 4. mjestom, i s prvim Ivane Maletić, a o ostalom ćemo razgovarati', poručio je.

Na listama najvjerojatnije neće biti ni Ivana Šukera, a odluku da ne ide na izbore donio je i Tomislav Čuljak.

Prvu izbornu jedinicu predvodit će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, dok će drugu vjerojatno ponovno predvoditi Miroslav Tuđman.

Liste su se sastavljale cijelu srijedu, a navodno oko nekoliko nositelja lista još nije postignut konačan dogovor. No sve bi se ipak trebalo znati uskoro.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a bila je u 10 sati, no Središnji odbor počeo je sa sat vremena kašnjenja pa se cijela satnica pomaknula. Konačne liste mogle bi tako biti utvrđene tek kasno popodne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene