Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više nego prošle godine

Objavljeni turistički rezultati uskrsnih praznika, mogli bi vas iznenaditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima sustava eVisitor, tijekom uskrsnih blagdana ostvareno je 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja. To je 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja nego što je bilo prošle godine.

Prema eVisitoru, koji sadrži informacije o turističkom prometu ostvarenom u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, te sustavu eCrew, u Hrvatskoj je tijekom uskrsnih blagdana, u razdoblju od 19. do 22. Travnja, ove je godine ostvareno ukupno 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja.

Pročitajte i ovo Kristjan Staničić Pozitivni rezultati Šef HTZ-a Staničić o posjeti turista nakon uvođenja eura: "U sljedećim tjednima i mjesecima vidjet ćemo puno veće efekte" Ilustracija Bliži se sezona Vodi se borba za svakog gosta: Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu

U odnosu na uskrsne blagdane prošle godine, ovogodišnji praznici rezultirali su s 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, kojih je bilo najviše, zatim iz Italije, Austrije i Slovenije.

"Ovogodišnji produženi uskrsni vikend kalendarski je padao kasnije, što je išlo u prilog pojačanom turističkom prometu koji očekujemo do kraja travnja. Zbog kvalitetne, sadržajne i raznolike destinacijske ponude koja privlači goste u Hrvatsku, praznika na našim najbližim emitivnim tržištima, ali i zbog prvosvibanjskog tjedna koji nam slijedi, očekujemo dodatno zadržavanje gostiju u našoj zemlji i trend rasta turističkog prometa", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te je dodao kako su uskrsni blagdani potaknuli odlične rezultate u dosadašnjem dijelu travnja.

Najveći broj noćenja u vrijeme produženog uskrsnog vikenda ostvaren je u Istri, zatim slijede Kvarner te Dalmacija i Dubrovnik.

Od gradova tijekom uskrsnih blagdana najveći broj noćenja zabilježio je Dubrovnik, pa Poreč, Rovinj, Zagreb i Split.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene