Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija topovskog udara

Vatrogasac teško ozlijeđen na Poljudu hitno operiran; zbog korištenja pirotehnike privedene dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je na splitskom Poljudu teško ozlijeđen vatrogasac za vrijeme nogometnog derbija između Dinama i Hajduka.

''Serija detonacija topovskih udara sa sjevera Poljuda tijekom utakmice Hajduk-Dinamo, na kraju je rezultirala jednom vrlo teškom situacijom za jednog vatrogasca, koji je hitno prebačen u KBC Split i prema prvim informacijama, završio je na operacijskom stolu'', izvjestio je reporter DNevnika Nove TV Milan Stjelja.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

Kako doznaje Dnevnik Nove TV 46-godišnjem vatrogascu je operiran prst, koji je stradao u detonaciji topovskih udara. Ozlijeđeni vatrogasac je izgubio dio kažiprsta desne ruke, oštećeno je tkivo palca i srednjeg prsta, a od glasne eksplozije mu je stradao i sluh, izvijestila je Slobodna Dalmacija

Antonela Lolić iz splitske policije je rekla kako će oni poduzeti sve mjere kako bi pronašli počinitelja.

Iz Hajduka su odmah reagirali, a predsjednik kluba Huljev odmah se zaputio u bolnicu kako bi prvi dočekao nakon operacije nesretnog vatrogasca. Iz Hajduka su isto tako reagirali priopćenjem te osudili ponašanje svojih navijača i uputili apel da se takve situacije više ne ponavljaju na Poljudu.

"HNK Hajduk duboko suosjeća s vatrogascem koji je teško ozlijeđen tijekom današnje utakmice Hajduk - Dinamo. Iskreno žalimo zbog ovog ružnog događaja, a ozlijeđenom vatrogascu želimo brz i uspješan oporavak. Istovremeno, oštro osuđujemo uporabu topovskih udara na stadionu, njima nije mjesto u sportskim arenama, te još jednom apeliramo na gledatelje da se ubuduće suzdrže od uporabe istih", priopćeno je iz Hajduka.

Privedene dvije osobe, a uhićeno osam

Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, a u nedjelju će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba, priopćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave u subotu navečer.

Splitska policija, kako se navodi u priopćenju, ukopno je privela 34 osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od kojih je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Prije utakmice policija je oduzela 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Tijekom cijelog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke u Splitu kao i autobusnih postaja na širem području grada radi prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ističe se u priopćenju.

"Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evidentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira," stoji u policijskom priopćenju. (V.P./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene