Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽE OSJETNA promjena vremena

Temperature zraka od 20 stupnjeva još samo u nedjelju, sljedeći tjedan padaju do nule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperature zraka od 20-tak stupnjeva očekujte još samo u nedjelju jer već početkom tjedna stiže zahladnjenje.

U nedjelju će vrijeme biti nešto promjenjivije. U drugom dijelu dana može pasti i malo kiše, i to prije svega u unutrašnjosti. Na Jadranu će ipak biti stabilnije, osobito na jugu gdje će biti i najsunčanije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U cijeloj zemlji bit će vjetrovito, u početku uz umjerenu, ponegdje i jaku južinu, zatim sjeverozapadnjak, a na moru buru.

Ono što će ipak idućih dana najviše obilježavati vrijeme je pad temperature, tako će sredinom tjedna najviša temperatura u unutrašnjosti biti tek 10-ak stupnjeva, a na moru samo 5-6 stupnjeva više.

Nalazit ćemo se pod utjecajem ciklone, a zbog frontalnog sustava malo kiše može pasti uglavnom u kopnenim područjima.

U Dalmaciji sunčano

Ujutro se očekuje barem djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. Osim toga i vjetrovito uz umjeren, na udare i jak jugozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva.

U nastavku dana bit će promjenjivo, ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar u okretanju na sjeverozapadni, a temperatura do 20-ak stupnjeva, iako će se uz sjeverni vjetar činiti hladnije.

I na istoku uz više oblaka može pasti malo kiše. I ovdje će jugozapadnjak do kraja dana okrenuti na umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak, a temperatura će biti do 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će djelomice sunčano, ponegdje s malo kiše te vjetrovito, u početku uz umjeren i jak jugozapadnjak, zatim buru. Temperatura će biti uglavnom od 15 do 20 stupnjeva, u gorju malo niža.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali navečer i ovdje s nešto više oblaka, a na sjevernom dijelu može pasti koja kap kiše. Krajem dana će zapuhati bura, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Uz niske temperature moguć i mraz

Idućih dana na kopnu će biti djelomice sunčano, ujutro uz maglu, a uz niske temperature moguće i mraz. Početak studenog obilježit će i studeno vrijeme, osobito ujutro kada će temperatura biti oko nule.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, još u ponedjeljak uz umjerenu i jaku buru i tramontanu. Početkom studenog i na Jadranu će biti nešto niže temperature.

Dakle, još u nedjelju uz 20-ak stupnjeva, a zatim početkom tjedna uz pad temperature, osobito hladna će biti jutra na kopnu, ali ni danju neće biti pretoplo - čini se da će studeni ipak započeti temperaturama primjerenijim njegovom nazivu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene