Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd na Pagu

Štromar tvrdi da će tajnica iz ministarstva koja je susjedi nezakonito srušila zid kuće snositi sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan šok doživjela je jedna obitelj iz Novalje. Na staroj obiteljskoj kući ostali su bez zida. Bez najave i ikakvog dogovora sa susjedom koja je zid srušila.

Da stvar bude još šokantnija - susjeda koja im je zid srušila nezakonito, zaposlena je u Ministarstvu graditeljstva.

Pročitajte i ovo Milan Kujundžić Novi problem Ministar Kujundžić ima još dva apartmana na Pagu? U zadnjoj verziji imovinske kartice ih nije naveo Slika nije dostupna još jedna nevjerojatna priča Bivša tajnica Ministarstva graditeljstva koja je srušila zid kuće susjedi u Novalji umjesto kazne dobila novi posao. I to kakav...

Srušen zid kuće bez da su o tome išta znali. O tome što se događa, Krešimiru je stigao poziv iz Novalje kada je već bilo gotovo.

„Da mi ruše kuću, da ruše krov…malo je to zvučalo kao šala“, kaže Krešimir Peranić, nećak vlasnice kuće.

No nije bila. Na staroj obiteljskoj kući u vlasništvu njegove tete nestao je cijeli vanjski zid, a unutrašnjost sobe vidjela se s ulice.

I kao da šok nije dovoljan - susjeda koja je naručila radove, glavna je tajnica u Ministarstvu graditeljstva.

„Vlast koja nas treba štiti od takve samovolje u biti odozgora počinje. To je smijurija. Ne vjerujem još ni danas da se ovo od kuće desilo“, kaže Peranić.

Tajnica ne odgovara na upite

Danas na naše upite nije odgovorila, no Nikolina Nežić Krešimiru je poslala poruku da je zid na dvojnoj kući počeo trunuti te da će postaviti novi. A zatim i dala ponudu.

„Ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti“, kaže Peranić.

Krešimir je pozvao policiju i građevinsku inspekciju koja je utvrdila nezakonitosti.

„Obustavljeno je daljnje uklanjanje, a gradilište zatvoreno službenim znakom i ograđeno trakom građevinske inspekcije. Za sada je utvrđeno da su Nikolina Nežić i njena sestra Iva Nežić Schwob iz Njemačke suvlasnice katastarske čestice na kojoj se izvode radovi“, navodi se u priopćenju Ministarstva graditeljstva.

Da bi se ovakvi radovi vršili, po zakonu je potreban projekt rušenja, ističu iz struke.

„Ne može netko srušiti kuću bez obzira da ima i građevinsku dozvolu, da radi zamjenski objekt, on mora kod toga ima projekt rušenja. Također se konzultiraju i prvi susjedi“, kaže Zvonimir Sever, predsjednik Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

No Nikolina Nežić obitelj nije kontaktirala, tvrdi Krešimir.

„Ona je u jednom momentu rekla da je pokušala razgovarat s mojom tetom da ju je vidjela preko ograde i to je to. Za nju je po tome kontakt ostvaren“, kaže Peranić.

A teško pokretna 82-godišnjakinja, vlasnica kuće - još uvijek je u šoku.

„Kako se more to dozvoliti, da takovi ljudi moru to... To mi ne gre u glavu, ne gre mi u glavu“, kaže vlasnica kuće Šimica Peranić.

Štromar: "Snosit će sancije"

Nikolina Nežić nije gradila po Zakonu, pa njezin šef, ministar graditeljstva Predrag Štromar, poručuje kako će za ovo snositi sankcije.

Reporter Nove TV Ivan Čorkalo u Dnevniku je izvijestio kako su inspekcija i policija do daljnjega obustavili sve radove.

„Zakoni u Hrvatskoj očito ne funkcioniraju. Vi na nečijoj nekretnini bez znanja vlasnika možete napraviti bilo kakav objekt ili srušiti cijeli zid bez da budete brzo i efikasno kažnjeni. Bit ćete upućeni da otvorite imovinsko-pravni spor koji u Hrvatskoj u prosjeku traje sedam godini“, izvijestio je Čorkalo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene